KB 20130509 P1020215bbb Medium

Wie de vorige fotolezing over Georgië in Nieuwe Niedorp gemist heeft, krijgt op maandag 12 oktober een nieuwe kans.

Klaas Bart en Marinco Lefevere houden op maandag 12 oktober een fotolezing over Georgië. De lezing begint om 20.00 uur in de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 1741 XM Schagen.

Ver weg in de Kaukasus ligt Georgië. Een klein land dat bij veel mensen in de vergetelheid is geraakt. Een land van tegenstellingen. Het is verdeeld in sterk van elkaar verschillende regio’s met in het westen de Zwarte Zee,in het noorden de Hoge Kaukasus en in het oosten de steppen van Chachuna.

Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Georgië kent een oude rijke historie maar een jonge onafhankelijkheid. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie probeert dit land op eigen benen te staan wat met vallen en opstaan gepaard gaat.

Tijdens deze lezing nemen zij u mee de hoge Kaukasus in waar wij een eeuwenoud kerkje bezoeken en het Kaspisch Berghoen horen roepen. In Chachuna verkennen zij de steppen. Op zoek naar Bijeneter, Scharrelaar en Tapuiten zien zij hoe Kaukasische cowboys hun kudden schapen hoeden daarbij geholpen door honden die de wolven ’s nachts op afstand houden.

Zij bezoeken prachtig gelegen kloosters uit de 4e eeuw na Chr. Waar monniken nog steeds verblijven in hun in de rots uitgehouwen cellen, de Vale Gieren rondcirkelen en de Aziatische Steenpatrijs je welkom heet met zijn opvallende roep. Maar er is meer. Zij laten een land zien dat het isolement van zich afschudt, de vrijheid omarmt en hoopvol naar de toekomst uitziet. Zij geven u een blik in het verleden maar laten ook een land zien wat zich klaarmaakt om toeristen en bedrijven te ontvangen en aansluiting zoekt bij de rest van de wereld.

Kosten voor leden € 3,= voor niet-leden € 4,=. Dit is inclusief koffie/thee.

Foto gemaakt door Marinco Lefevere en Klaas Bart