boek04aa

Donderdag 6 juli j.l. is de overhandiging geweest van het boek van Jan en Mart Smit.

Het boek met de titel "Aan Zee" is als eerste overhandigd aan de schrijver van het mooie voorwoord, Dorian van Rijsselberge. Vrijdag 7 juli was de presentatie in het informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee en kon iedereen het boek bekijken. Er zijn al veel positieve reacties ontvangen door Jan en Mart Smit. Het boek is goed ontvangen, mooie reacties, de verkoop is in volle gang Jan en Mart Smit hebben met hun foto’s de veelzijdigheid van het strand in beeld gebracht.

Ze zijn de kust afgereisd onder alle mogelijke omstandigheden. Zo zijn ze in flinke stormen verzeild geraakt en hebben ze op de meest afgelegen stukken strand van Nederland gebivakkeerd. Met hun prijswinnende fotografie willen ze de kijker laten zien dat het strand niet alleen een kuuroord is voor zonaanbidders, maar ook een uniek ecosysteem met bijzondere flora en fauna.

882b5751 b3d7 43b1 a697 84a2be6cf431 BorderMaker

Op het strand waar de Noordzee overgaat naar land, spoelt van alles aan. Schelpen, zeedieren, en een heleboel zand dat via rivieren in zee stroomt. Dit zand vindt zijn plek langs onze hele westkust, waar het als een grote zandvlakte het Noordzeestrand vormt. Wind en golven zijn de dynamische kunstenaars van zandsculpturen en –structuren. Ondanks de druk van recreatie, zandsuppleties en afval blijven natuurlijke elementen het strand vormgeven.

Voor informatie en/of bestellen ga naar: www.smitaanzee.nl

Foto's: Ingezonden