pol

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Alkmaar een 22-jarige man uit Barsingerhorn aangehouden omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat.

Getuigen zagen de automobilist slingerend over de Kanaaldijk in Koedijk rijden en alarmeerden de politie. Na een korte achtervolging reed de man zichzelf klem op de Zeswielen, waar op dat moment juist een alcoholcontrole plaats vond. Tijdens de achtervolging had de man niet gereageerd op het stopteken van de agenten die met zwaailicht en sirene de aandacht van de bestuurder probeerden te trekken. De bestuurder sloeg wartaal uit en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bloed afgenomen voor het vasstellen van drugsgebruik. Een bloedmonster is opgestuurd naar het NFI.

Behalve voor het rijden onder invloed is ook proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van plaats ongeval. Een taxichauffeur verklaarde namelijk dat hij een aanrijding had gehad met de bestuurder waarbij zijn autospiegel beschadigd was. Volgens andere getuigen zou de man ook bijna tegen een woonhuis zijn gereden en had hij onderweg een paal geraakt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een wikkel coke die de man bij zich had, is in beslag genomen.