pol

Het is zover; zomervakantie. Velen van ons trekken erop uit. Naar mooie streken in binnen en buitenland.En dan kom je niets vermoedend thuis en wat blijkt; er is ingebroken.

Maar ook als je niet op vakantie gaat kan er worden ingebroken. Je ligt gewoon te slapen en een inbreker heeft bij je rondgesnuffeld. Het feit dat er iemand in je huis is geweest geeft een onbevredigend gevoel.Je schrikt; wat is er weg, geschokt want ik lag gewoon te slapen, de politie bellen, aangifte doen. Kortom; er flitst van alles door je heen. Had ik maar..................................... Ja had ik maar. Vaak denk je achteraf; had ik maar op voorhand maatregelen genomen. Maar wat kan ik doen; hoe denkt en werkt een inbreker; gebruiken ze bepaalde middelen en/of methoden om bij mij binnen te dringen. Tijdens uw vakantie
U kunt er zelf veel aan doen om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Standaard is het hebben van goed hang- en sluitwerk, dat u dat dan ook op de juiste wijze gebruikt. Dus geen sleutels in de deur laten hangen of ramen op een grote kierstand laten staan. Vertel aan uw buren dat u op vakantie gaat zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Vraag hen ook om de brievenbus iedere dag te legen. Laat ze de gordijnen ’s-avonds sluiten en ’s-morgens weer open doen. Voor een inbreker moet het de indruk wekken dat u thuis bent. Leg een krant op de tafel of laat een bord met beker staan. Plaats ook enkele tijdschakelaars die uw licht op verschillende momenten van de dag en avond (en een moment ’s-nachts) aan- en uitschakelen. En meldt uw afwezigheid niet via de Sociale media.MAAK HET DE INBREKER MOEILIJK.