shkgoed

De SHK organiseert op 22 november a.s. een avond die geheel in het teken staat over de leefbaarheid van het platteland..

De bijeenkomst vindt plaats in Prins Maurits in Nieuwe Niedorp en is bedoeld voor alle inwoners van Hollands Kroon.

Waarom zouden mensen hun twijfels hebben over de leefbaarheid van het platteland. Wat ontbreekt er? En, in dat geval, wat kunnen we er zelf aan doen om het te verbeteren? In deze tijd waar burgerparticipatie hoog in het vaandel staat vindt de SHK het tijd hier eens over te discussiëren met mensen uit de buurt en met ervaring.

Dat kan. En wel met diverse inleiders. Allereerst: één van de initiatiefnemers van de Koeteltuin in Middenmeer, een prachtig voorbeeld van burgerinitiatief die de leefbaarheid van het dorp zeker verhoogd heeft.

Verder Hans Oldersma van Kernbeheer Hollands Kroon; hij kan vertellen wat kernbeheer eigenlijk is en wat de mogelijkheden zijn van de gemeente om initiatieven al of niet te kunnen ondersteunen en tot slot Marbel Montsma van de bezoekboerderij Leven van de Wind , tevens verbonden aan de LTO. Zij kan iets vertellen over haar eigen initiatief Leven van de Wind en de activiteiten van de boeren om het buitengebied aantrekkelijk te maken voor de recreant, maar tegelijkertijd ook de biodiversiteit te stimuleren.

De avond begint om 20.00 uur . Zaal open om 19.30 uur