PeWi2222aa BorderMaker

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort weer op de agenda. De verkiezingscampagnes zijn vol op stoom.

Voormalig secretaris van de Dorpsraad in Nieuwe Niedorp, Hans Stammes en ondertekende (Peter Wittekoek) van PeWi's Nieuwspagina hebben de handen ineengeslagen en een aantal leuke vraagstukken bedacht, om voor te leggen aan de verschillende politieke partijen in deze verkiezingstijd.

De afgelopen tijd was er wekelijks een vraagstuk te lezen met de antwoorden van de politieke partijen op deze plek.

Nu de 21e maart begint te naderen zijn de Politieke Partijen dit keer zelf aan zet en komen ze met onderwerpen die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken of helemaal nog niet aan bod zijn geweest.

Dagelijks zal er een andere partij een (vergeten) onderwerp onder de aandacht brengen op deze Nieuwspagina

 

Hoe denkt de VVD hierover?

Wat de VVD heeft gemist is een vraag hoe het ov in de voormalige gemeente Niedorp wordt opgevangen, nu de buslijnen onder druk komen te staan. De VVD heeft daar een concrete oplossing voor. Voor mensen zonder rijbewijs opteren wij voor een breed vervoersbedrijf, waarin vrijwilliger-organisaties, gesubisidieerd vervoer en commerciële taxidiensten samenwerken vanuit één centrale.

Daarin worden geïnspireerd door NIedorper Piet Heneweer. Voor de mensen met een rijbewijs wil de VVD dat de gemeente Hollands Kroon autodelen faciliteert. Dit betekent dat in Haringhuizen, Barsingerhorn, Lutjewinkel, Winkel, Nieuwe Niedorp, ’t Veld en Zijdewind twee of meer deelauto’s zijn gestationeerd, die men via internet kan reserveren. Het is geen nieuw concept, maar wel één dat in steeds meer plaatsen en regio’s een succes wordt.

De VVD vindt het hoog tijd dat dit individuele maatwerk ook beschikbaar komt voor de inwoners van Hollands Kroon. Te meer, omdat het voor inwoners kostentechnisch een voordelige oplossing is. Waarmee de tweede gezinsauto misschien wel overbodig wordt!

Komende week komen we met meer informatie over dit project.

Houdt onze website www.vvdhollandskroon.nl en Facebook-pagina in de gaten.

Theo Meskers

 

Bekijk ook

Vraagstuk 1

Vraagstuk 2

Vraagstuk 3

Vraagstuk 4

Vraagstuk 5

Vraagstuk 6

Vraagstuk 7