PeWi2222aa BorderMaker

De gemeenteraadsverkiezingen staan binnenkort weer op de agenda. De verkiezingscampagnes zijn vol op stoom.

Voormalig secretaris van de Dorpsraad in Nieuwe Niedorp, Hans Stammes en ondertekende (Peter Wittekoek) van PeWi's Nieuwspagina hebben de handen ineengeslagen en een aantal leuke vraagstukken bedacht, om voor te leggen aan de verschillende politieke partijen in deze verkiezingstijd.

De afgelopen tijd was er wekelijks een vraagstuk te lezen met de antwoorden van de politieke partijen op deze plek.

Nu de 21e maart begint te naderen zijn de Politieke Partijen dit keer zelf aan zet en komen ze met onderwerpen die nog wat extra aandacht kunnen gebruiken of helemaal nog niet aan bod zijn geweest.

Dagelijks zal er een andere partij een (vergeten) onderwerp onder de aandacht brengen op deze Nieuwspagina

 

Hoe denkt D66 hierover?

De vraag die niet werd gesteld.

Hoe ziet u de toekomst van de jeugd voor zich in onze dorpen voor zich?

De toekomst van Hollands Kroon ligt in de handen van de jongeren van vandaag. Het is met name deze groep waar onze speciale aandacht naar uitgaat. Als we ervoor zorgen dat deze groep zich prettig voelt in de gemeente, zich goed kan ontwikkelen en een mooie baan kan vinden, dan gaan we een goede toekomst tegemoet.

Dit is gemakkelijk gezegd maar wat kunnen we nu doen zodat we voorkomen dat we in de toekomst te maken krijgen met vergrijzing, leegstand en werkloosheid? Daarbij speelt ontwikkeling van mensen een grote rol, volgens D66. Natuurlijk betekent dat goed onderwijs maar ook lichamelijke ontwikkeling en gezonde ontspanning zijn daar onderdeel van. Daarnaast moet er voldoende werk zijn in een zo groot mogelijke verscheidenheid aan branches en op verschillende niveau’s. Als laatste zal de gemeente een prettige leefomgeving moeten blijven waarin sociaal en recreatief een leuke vrijetijdsbesteding gevonden kan worden. Op deze manier kunnen we onze eigen jonge inwoners blijvend boeien om in onze gemeente te blijven wonen en kunnen we ook een heel aantrekkelijke keuze zijn voor nieuwkomers!

D66 zet zich in voor goed onderwijs dat bereikbaar toegankelijk en in een frisse uitdagende omgeving wordt aangeboden. We willen ervoor zorgen dat het aanbod goed aansluit bij de toekomstige werkgelegenheid en dus is intensief overleg met werkgevers daarbij belangrijk. Andere onderwerpen bij ontwikkeling waar we ons voor zullen inzetten zijn: openbaar vervoer, cultuur, sport, recreatie en bewustwording gezonde levensstijl.

D66 wil zich ook inzetten voor een gunstig klimaat voor ondernemingen. Bedrijvigheid zorgt natuurlijk voor werk en inkomen. Onze gemeente heeft een bijzonder karakter dat zich goed leent om aantrekkelijk te zijn voor investeerders. We hebben een overvloed aan ruimte en het ligt relatief dicht bij de Randstad.

Afsluitend wil D66 een prettige leefomgeving. Dit betekent een goed functionerende, servicegerichte en actieve overheid maar ook voldoende mogelijkheden voor cultuur, ontspanning en recreatie. Voldoende woningen van verschillende soorten en maten zijn misschien wel het allerbelangrijkste om ergens met plezier te wonen.

D66 zou graag nog vijf pagina’s over dit onderwerp volschrijven, maar dat zal Peter Wittekoek (PeWi) waarschijnlijk niet erg op prijs stellen. Wel willen we hem bedanken dat hij ons en de andere partijen een platform gaf om ideeën op kwijt te kunnen. We hopen dat het u heeft overtuigd D66 op 21 maart uw vertrouwen te geven!

Liesbeth Vlietstra-Wouterse

Bekijk ook

Vraagstuk 1

Vraagstuk 2

Vraagstuk 3

Vraagstuk 4

Vraagstuk 5

Vraagstuk 6

Vraagstuk 7