IMG 5073aa BorderMaker

Voor het tweede jaar op rij organiseerde de basisscholen in Nieuwe Niedorp zelf het Verkeersexamen.

Op woensdagmorgen stapten in totaal bijna honderd leerlingen van OBS De Mient, RKBS Sint Antonius en OBS De Snip op de fiets, om deel te nemen aan dit verkeersexamen.

IMG 5076aa BorderMaker

Onderweg hadden veel vrijwillig(st)ers plaatsgenomen op plekken, waar het oversteken soms een beetje lastig was en zo kon er ook worden gekeken of iedereen zich aan de verkeersregels hield.

IMG 5080aa BorderMaker

Tijdens het rondje van zeven kilometer lang, kwam men een aantal punten tegen, waar de zweetparels op het gezicht kwamen, omdat daar extra verkeer was. Gelukkig kwam iedereen weer veilig op het eindpunt bij de Niedorphal in Winkel, waar tevens de start plaatsvond.

IMG 5082aa BorderMaker

Het was opvallend drukker op de weg dan vorig jaar en dit zorgde bij de leerlingen soms voor flink billen knijpen, als er een druk kruispunt werd bereikt.

IMG 5088aa BorderMaker

Wijkagent Dirkmaat was aanwezig, om onderweg te kijken of iedereen zich aan de regels wist te houden.

IMG 5095aa BorderMaker

Een woord van dank is er natuurlijk voor alle vrijwillig(st)ers die dit mogelijk hebben gemaakt en ook de EHBO, die gelukkig niet echt in actie hoefde te komen.

IMG 5107aa BorderMaker

Iedereen moet nog even wachten op de uitslag, want op donderdag krijgen de leerlingen te horen of het praktijkexamen goed is verlopen en of men wel of niet geslaagd is.

IMG 5125aa BorderMaker