IMG 2121aa BorderMaker

Lieve kinderen van groep 8,

Wat een bijzonder jaar was dit voor jullie, en eigenlijk toch ook weer niet. We zijn dit jaar gestart met een heel erg geslaagd en gezellig kamp. Gelukkig aan het begin van het schooljaar, alsof we wisten dat we aan het einde van het jaar lang niet naar school zouden mogen. In deze zelfde periode hebben jullie samen met Juf Ellen bedacht om een eind film te maken, alsof we wisten dat we aan het einde van het jaar lang niet naar school zouden. Jullie hebben veel ondernomen dit jaar en wat hebben jullie veel geleerd. Jullie hebben bijvoorbeeld meegedaan aan de Energy Challanges om iets te terug doen voor het milieu; een mooi en leerzaam project. En zo kan ik nog heel veel voorbeelden noemen.

mient01 BorderMaker

Halverwege het jaar besloot Juf Astrid met haar man te verhuizen naar Den Haag en kwam juf Marieke bij jullie in de klas. Dit bleek een regelrecht succes te zijn en een goede match. Aan de ene kant hebben jullie hard gewerkt aan rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling en wereld oriëntatie, maar er was ook ruimte voor ontspanning tijdens de Vrimibo en hebben jullie geleerd hoe Lego mindstorms, een vinylplotter en een naaimachine werkt.

Toen kwam de coronatijd. Een onvergetelijke tijd waarin wederom is gebleken waarom we zo trots op jullie zijn, en natuurlijk op jullie ouders. Hier is in de afgelopen tijd genoeg over gezegd.

mient02 BorderMaker

Gisteren hebben we jullie uitgezwaaid; om 12.00 uur in samenzijn met al jullie ouders, alle kinderen en leerkrachten van de Mient fietsten jullie de school uit…

En gisteravond was dan het echte afscheid. Op een mooie locatie aan de Zandruiter ging jullie film ‘Onvergetelijk’ in première. Het was iets anders dan normaal omdat alle gezinnen op 1,5 meter uit elkaar moesten zitten, maar dit mocht de pret niet drukken. Wat was de film fantastisch en onvergetelijk!

Na het ABC van de juffen en de Oscar-uitreikingen waarin jullie allemaal nog even in het zonnetje zijn gezet hebben we de avond en jullie schoolloopbaan op de Mient met een lach en een traan afgesloten.

We hebben jullie zien groeien tot zelfbewuste, zelfstandige pubers die ook ogen hebben voor elkaar en voor de wereld.

Dag lieve brugpiepers.

Peter Smit

Directeur OBS de Mient