IMG 8398aa BorderMaker

Donderdag hebben de leerlingen van groep zeven van RKBS De Marinx in 't Veld samen met een medewerker van IVN en opa Hand het voedselbosje geplant. Het voedselbosje ligt achter de school. Het laatste boompje is geplant door Cis Mosch. Zij was de prijswinnaar van de prijvraag bij de nieuwjaarsreceptie. Cis heeft samen met juf Annemiek het bord bij het voedselbosje onthuld.

IMG 8386aa BorderMaker

Ze zijn erg blij dat de gemeente Hollands Kroon ervoor heeft gezorgd, dat ze een voedselbosje mochten aanleggen. Het accent ligt op het samen beleven van natuur en het leren kennen van eetbare gewassen. Groep zeven heeft samen geplant en zal monitoren, oogsten en rondleiden. Op deze dag kregen de leerlingen ook een les over wormen. Deze wormen hebben zij ook vrij gelaten in het voedselbosje.

IMG 8395aa BorderMaker

De leerkrachten willen iedereen vragen om er samen voor te zorgen dat het bosje kan groeien. Dit betekent dat er niet in het bosje gespeeld mag worden. Het heeft nu eerst tijd nodig om te groeien en dan zullen de kinderen er vast een keer met de leerkracht gaan kijken.