ouden01 640x480

Een oud-leerling blikt terug op een geweldige tijd op de OBS in Oude Niedorp.

Reunië – afscheidsfeest OBS Oude Niedorp Zaterdag 23 mei, 14.30 uur – 18.30 uur

Nu is er nog een klein groepje over wat les krijgt op de OBS Oude Niedorp.

Een school wat kleine klasjes heeft gekend van 2 leerlingen tot een school waar over de honderd leerlingen op hebben gezeten. Iedereen was er hetzelfde en respect voor elkaar werd er met de paplepel ingegeven, omgaan met elkaar. Hoe lang de school bestaat is nog niet helemaal duidelijk maar wel dat het lang is. Zo heb ik er op school gezeten, mijn kinderen, vader en zelfs mijn oma. Dit zijn al vier generaties.

In 1965 is de school zoals hij er nu staat nieuw gebouwd en in dit jaar geopend. Tijdelijk werd er les gegeven in de kolfbaan achter het toemalige cafe “de vergulde valk” nu staat de school er alweer bijna 50 jaar. Kenmerkend aan de school is het grote speelveld aan de achterzijde waar menig kind hun plezier beleefd hebben met voetballen en spelen. Ook al regende het en zaten de broeken onder de bagger. Voor en na schooltijd was het plezier voor iedereen en als het tijd was, werd er luidkeels geroepen door de leerkracht TIJDDDD….Zo was de stripzolder bij Mastenmaker ook zeer geliefd waar kinderen de tijd vergaten en moeders opbelde naar school of zoon of dochterlief nog op school was.

ouden02 640x480

Het ophalen van de kinderen uit het buitengebied begon al bij aanvang van de nieuwe school in 1965 door meester Klanderman in zijn grijze Ford en is altijd voortgezet door de latere leerkrachten Mastenmaker en Minnes tot 12 jaar geleden.

Er zijn zoveel mooie herinneringen aan deze school, kastiballen, een soort honkbal achter op het veld met de leerkrachten, oud papier ophalen voor de uitjes, schaakles in de hal, en dan de schildpadden, de wandelende takken en de grabbeldobbelsteen. Iedereen was één. Klein en groot. Dat was de OBS.

De school hield het dorp levendig met de langs fietsende en joelende kinderstemmetjes. Wat zal het straks een verandering geven, het gezicht van het dorp.

Geef je snel op voor de Reunië en het afscheidsfeest  van de OBS Oude Niedorp op zaterdag 23 mei van 14.30 uur – 18.30 uur.

Wil je bij de reünie aanwezig zijn, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  . Vermeld in je mailtje je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, van wanneer tot wanneer je bij ons op school hebt gezeten en of je (oud-) leerling, -leerkracht of -ouder bent. Vragen kun je ook naar bovenstaand mailadres sturen.