IMG 6735 BorderMaker

Leerlingen van de st. Antonius en de Mient kunnen op 4 november 2016 mee doen met de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise.

In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De St. Antonius en de Mient vinden het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

In november organiseren maar liefst 1.000 basisscholen in het land ANWB Lightwise. Hiermee worden meer dan 250.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid.

Lightwise bestaat uit een digitaal lespakket en een toolkit. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze samen met de Ouderraad hun fietsen op 15 belangrijke punten. Dit doen ze met behulp van de Lightwise gereedschapskoffer met daarin alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets.

Zo gaan alle leerlingen van st. Antonius en de Mient met een goed verlichte en veilige fiets de winter in. Dus kom op 4 november met je fiets op school en laat hem controleren.

Je kunt een setje verlichting kopen bij fietsenwinkel ‘Koks tweewielers’ in het winkelcentrum met 15 % korting, neem daarvoor dit artikel mee. Daarnaast zal een medewerker van Koks Tweewielers steekproefsgewijs een fiets controleren op een aantal veiligheidspunten, je kunt dan met deze lijst met korting je fiets laten repareren bij Koks.

Dus ouders zorg dat uw kinderen met een goed verlichte en van reflectoren voorziene fiets naar school komt op 4 november aanstaande.

Tot vrijdag 4 november,

de Ouderraad van de Sas en de Mient.