Heren BorderMaker

Op 9 en 10 juni 2018 werd voor de tweede maal door de Beach commissie van VZV Handbal een NK Kwalificatie Toernooi georganiseerd.

Maar liefst 39 teams streden om kwalificatie punten voor de ranking in de NK Beach Tour. Maar bovenal staat bij Beach handball het plezier centraal. Vanuit alle hoeken van het land waren ook weer de scheidsrechters en natuurlijk de officiële delegate van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) naar ’t Veld gekomen.

De omstandigheden waren optimaal. De drie Beach velden die vanwege de nieuwbouw van de sporthal verplaatst moesten worden, lagen er prachtig bij. Rondom de velden was alles in tropische Beach sferen aangelegd. Van palmbomen tot de nieuwe Beach cabana, parasols, zitjes en natuurlijk mocht de barbecue ook niet ontbreken. En daarnaast een enorme tribune voor het publiek zodat zij ontspannen de spectaculaire wedstrijden konden bekijken. Dit alles zorgde voor de optimale omstandigheden om het beste uit de Beach handballers naar voren te halen. Voeg daar nog de stralende zon met af en toe een wolkje aan toe en het toernooi kon eigenlijk niet meer stuk.

De zaterdag was gereserveerd voor de D, C en B jeugd waarbij er al ervaren Beach handballers op het zand aantraden maar ook speelsters die de sport nog relatief kort beoefenen. Er werden al vele pirouetjes en zelfs vliegertjes getoond. VZV heeft de afgelopen tijd diverse clinics georganiseerd om Beach handball ook bij andere verenigingen in onze omgeving bekend te maken.

Finale A jeugd BorderMaker

Op zondag was het de beurt aan de A-jeugd, de Dames en de Heren. Waarbij de vliegertjes nog hoger en de pirouetjes nog sneller werden gedraaid voor de dubbele punten. Dit maakt de sport spectaculair om naar te kijken. Dankzij een live stream kon ook publiek op afstand meegenieten van de wedstrijden. Hoogtepunt van het toernooi was de bloedspannende finale op zondag tussen de A1 van VZV en Amsterdam Beach Handball (ABH) uit Amsterdam. Zowel VZV als ABH wisten een set naar zich toe te halen waarbij de verschillen heel klein waren. Uiteindelijk werd de wedstrijd tijdens de beslissende shoot-outs met 7-4 in het voordeel van VZV beslecht.

De actieve Beach Commissie van VZV had het toernooi weer tot in de puntjes geregeld. De delegatie van het NHV was dan ook zeer tevreden. Dit is natuurlijk alleen mogelijk vanwege de vele sponsoren die VZV Beach handball steunen en niet te vergeten dankzij de inzet van de vele vrijwilligers waar het toernooi dit weekend en tijdens de voorbereidingen op kon rekenen.

VZV Beach handball kan terugkijken op een prachtig toernooi dat volgend jaar dan ook zeker herhaald zal worden.

De uitslagen van de verschillende poules zijn als volgt:

    D-jeugd
1   DSS D1
2   ZAP D1
3   VZV D1
4   DSS D2
5   Niedorp D1
6   VZV D3
     
    C-jeugd
1   VZV C1
2   ZAP C1
3   DSS C1
4   Niedorp C1
5   ZAP C2
6   VZV C2
     
    B-jeugd
1   VZV B1
2   Niedorp B1
3   ZAP B1
4   ABH B1
5   Quintus B1
6   Conzelo B1
     
    A-jeugd
1   VZV A1
2   ABH A1
3   Niedorp A1
4   DSS A1
5   ZAP A1
     
    Dames
1   Westside 3
2   3M Amsterdam
3   VZV 3
4   VZV 1
5   VZV 2
6   Meervogels
     
    Heren
1   ABH
2   VZV
3   La Grosso's
4   Niedorp

Foto's: Ingezonden

Foto 1: Een spectaculaire actie in de wedstrijd heren VZV tegen Amsterdam Beach Handball

Foto 2: De volle tribune tijdens de finale van de A-jeugd.