51461748 557420758110704 5128295516697788416 n

ZPC de Reuring, de zwem- en waterpolovereniging uit Langedijk heeft in 2018 als pilot een aantal maanden G(ewoon) Zwemmen georganiseerd. Dat was een groot succes!

Er is daarom besloten om door te gaan met een tweede pilot. Het is iedere keer een genot om de kinderen, maar zeker ook de ouders, te zien genieten van de training.

Tot juli 2019 is er om de week op zondagmiddag G(ewoon) Zwemmen. Uiteraard is het uitgangspunt om daarna definitief het G(ewoon) zwemmen op het menu van de vereniging te hebben.

De opzet is om de deelnemers watervrij te maken, lekker te kunnen laten zwemmen en kennis te laten maken met waterpolo. Dit alles zal spelenderwijs aangeleerd gaan worden in zwembad Duikerdel, onder leiding van diverse enthousiaste leden van ZPC de Reuring. Om misverstanden te voorkomen, het is geen zwemles! Des te groter de groep, des te beter er ingespeeld kan worden op de verschillende niveaus van de deelnemers.

Het G(ewoon) zwemmen van ZPC de Reuring is bedoeld voor kinderen (tot 21 jaar) met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Het kind moet wel zelfstandig in en uit het bad kunnen komen omdat hier geen faciliteiten voor zijn. Dit alles vindt plaats op een aantal zondagmiddagen in zwembad Duikerdel te Noord-Scharwoude, van 15.00 tot 16.00 uur. Voor de data kunt u contact opnemen met de organisatie.

Zegt het voort want een initiatief als dit verdient het om een succes te worden! Hebt u of kent u kinderen voor wie dit G(ewoon) zwemmen een geschikte activiteit zou kunnen zijn, breng deze pilot dan onder de aandacht. Een unieke kans voor deze kinderen op een spetterende, gezellige, actieve belevenis in groepsverband.

Heeft u vragen of interesse, kunt u zich per e-mail wenden tot de organisatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ingezonden