IMG 1754 640x480aaaa BorderMaker

PARCOURSWIJZIGINGEN!

De 1/8 triathlon van Nieuwe Niedorp komt er weer aan! Woensdag 3 juli gaat deze om 19:20 uur van start.

Om de veiligheid van de deelnemers en het publiek te kunnen blijven garanderen hebben wij als triathlon comité moeten constateren dat de kruising van Dorpsstraat met Vijverweg, niet meer als veilig kan worden bestempeld. Hierom hebben wij besloten besloten het parcours aan te passen, om dit punt in het parcours te ontlasten en zo de gewenste mate van veiligheid te kunnen blijven waarborgen. Graag brengen wij u, als deelnemer, bewoner of als toeschouwer, op de hoogte van deze wijzigingen.

FIETSPARCOURS:

De deelnemers zullen na de Leijerpolderweg niet rechtsaf de Kanaalweg in gaan zoals zij gewend waren, maar linksaf de Koggeweg inslaan. Daarna slaat men rechtsaf de Rijdersstraat in en vervolgt men de bekende route via de Westerweg (slingerweggetje) richting de Hartweg. Deze wijziging maakt het mogelijk voor de deelnemers om, wanneer zij vervolgens vanaf de Oosterweg de Dorpsstraat hebben bereikt, na het Kerkplein rechtsaf de Westerweg inslaan (men rijdt dus niet door tot het einde van de Dorpsstraat voor de tweede fietsronde). Na de Westerbrug gaat men dan linksaf de Kanaalweg in en gaat daarna rechtdoor weer via Koggeweg, Rijdersstraat en Westerweg richting Hartweg. In de tweede fietsronde, fietsen de deelnemers wel tot het einde van de Dorpsstraat en slaat men rechtsaf de Vijverweg in, richting de wisselzone. Op de kaart is de nieuwe route aangegeven. Het oude fietsparcours was 22,0 km in de nieuwe situatie is dit 20,2 km.

LOOPPARCOURS:

Door het inkorten van het fietsparcours hebben we ook besloten om het loopparcours een kleine aanpassing te geven, om zo aan de afstand van 5,0 km te komen, in de oude situatie was dit 4,4 km. Door het inkorten van het fietsen en verlengen van het lopen zal de totaaltijd ongeveer gelijk zijn aan voorgaande jaren. De wijziging is als volgt: aan het einde van de Schulpweg gaat men nu rechtsaf het fietspad van de Leijerdijk op (in de oude situatie werd er meteen linksaf geslagen). De route loopt 300 meter via het fietspad de Leijerdijk op, hier volgt een keerpunt (met tijdsregistratie), waarna men aan de linkerkant van de weg weer 300 meter terug richting de Schulpweg loopt. Bij het bereiken van de Schulpweg wordt de route vervolgd via het fietspad van de Leijerdijk richting de Dorpsstraat.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben. In de deelnemersinformatie en op de wedstrijddag zal er ook nog aandacht worden besteed aan deze wijzigingen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Triathlon comité Nieuwe Niedorp