20190615 163646 2aa BorderMaker

Zaterdag werd een bezoek gebracht aan Steenwijkerwold, waar voor de 21e keer het Gelderingen Voetbaltoernooi werd gehouden.

Dit keer was het wel anders dan de voorgaande jaren, want de oprichter van het toernooi "Folkert", is ons vorig jaar in de zomer ontvallen.

Daarom werd deze keer het toernooi ter nagedachtenis van deze bijzondere en unieke man gehouden.

Het weekend was ook iets ingekort, maar de sfeer was er niet minder om. Vanuit het gehele land komen teams naar dit gezellige toernooi.

Al vanaf het eerste begin is er een damesteam van voetbalvereniging Winkel aanwezig. Voetbalvereniging Nieuwe Niedorp is er ook vele jaren met een herenteam aanwezig geweest.

Dit jaar was er ook een herenteam van Winkel aanwezig met een aantal heren uit Nieuwe Niedorp, die heel sportief het Winkelshirt droegen, toch waren er een aantal die hun Nierup shirt eronder aan hadden getrokken.

De band met Steenwijkerwold gaat nog verder dan dit voetbaltoernooi, want ook het Dicky Woodstock Festival in augustus elders in het dorp trekt veel bezoekers uit onze regio.

Zowel de heren als de dames van Winkel wisten de finalewedstrijd te winnen en zodoende gingen alle prijzen dit jaar richting Winkel. Na het voetballen werd er nog flink gefeest tot in de kleine uurtjes, maar daar kijkt men in dat gebied helemaal niet raar van op, als de Winkelers erbij zijn.

De dorpen, Winkel, Nieuwe Niedorp en Steenwijkerwold hebben een hechte band met elkaar opgebouwd in al die jaren.