IMG 8425 BorderMaker

Nu de R weer ruimschoots in de maand zit en ook de herfst zich inmiddels weer heeft aangediend zijn in de Kolfwereld ook de belangrijkste seizoen activiteiten weer van start gegaan.

Zo kunnen we zeer binnenkort weer het rondje om de paal verwachten en staat de 1e onderlinge ook alweer voor de deur voor wat het de eigen club betreft. Maar buiten de deur gonst het ook van de wedstrijden. Kort geleden is het klasse-kampioenschap gespeeld in de baan van de Roode Leeuw te Zuid-Scharwoude. Jammer genoeg konden onze spelers daar geen potten breken dus de finale werd (noodgedwongen) aan anderen over gelaten.

De jaarlijks terugkerende zestallen wedstrijden waren van een andere orde. Door een goede ontwikkeling van het aantal leden was Niedorp in staat om 2 teams samen te stellen. Het team onder begeleiding van Gerard Groot bestond, behalve uit Simon Entius en Ab Hageman uit een aanvulling met maar liefst 4 debutanten te weten; Hans de Graaf, Jelle Meyer, Piet Blauw en Wim Schotsman.

Op 9-10 werden die in de Maurits voor de leeuwen gegooid tegen Onder Vrienden Oud Karspel en De Vier Eenen Hoogwoud. Het resultaat: een zeer verdienstelijke 2e plaats met 26 punten en slechts 2 punten verschil met nr 1. Een goede start voor de 2e wedstrijd. Het andere team, bestaande uit Piet de Boer, Michel Bruinsma(res voor de verhinderde Wim Bakker), Cees de Jong, Bert Klanke, Piet Stammes en Jan Goet en met captain Sjaak Groot trad aan op 18-10 in de Schelvis te Zuid Scharwoude.

Tegenstanders waren Gezellig Samenzijn Zd Scharwoude en Aan is Winst Venhuizen . Deze partij verliep minder fortuinlijk want we moesten genoegen nemen met slechts 18 punten en een 3e plaats. Dat betekent dat er op 15-11 hard gewerkt moet worden in Venhuizen om de schade in te halen. Het eerstgenoemde team mag op 18-11 aan de bak en mag dan hopen het goede spel voort te zetten.

Dat er op deze manier een gezonde rivaliteit ontstaat mag vanzelfsprekend zijn, temeer omdat het niet denkbeeldig is dat beide teams elkaar tegen kunnen komen maar dan hebben we het al over de finale en die moet eerst maar eens worden bereikt. Per team nog 2 wedstrijden en we weten meer.

Het is buitengewoon prettig dat we op deze manier ook onze “debutanten” buiten de deur aan het werk kunnen zien want dat completeert toch het plezier wat ieder aan deze sport beleeft.

Kolfnieuws 108 wk 44-2019