IMG 8425 BorderMaker

Team 1 van de zestallen van Niedorp heeft z’n 2e wedstrijd achter de rug. Begonnen met een achterstand was de opdracht duidelijk; spelen voor wat je waard bent en proberen wat van de achterstand in te lopen, temeer omdat team 2 erin was geslaagd om als eerste in hun poule te staan na 2 rondes.

De stand in wedstrijdpunten vwb team 1 was : Venhuizen- 23, Zd Scharwoude -31 en Nwe Niedorp-18 punten. Een grote achterstand. In de zestallen is er weliswaar veel mogelijk maar op de baan in Venhuizen bij vereniging Aan is Winst liepen de zaken niet als gehoopt.

Ondanks positieve uitschieters als Piet Stammes met een partij van 57 punten wat goed was voor 4 wedstrijdpunten , wisten we toch collectief weinig in te brengen tegen het geweld van met name Zuid Scharwoude Gezellig Samenzijn 3 die er met 35 punten vandoor gingen wat hun totaal bracht op 66.

Venhuizen scoorde 19 en Nieuwe Niedorp 18 punten met totalen van respectievelijk 42 en 36. In team 1 zitten 2 debutanten nl Willem Bakker en Piet de Boer die beiden hun partijen behoorlijk mee bliezen en 2 en 4 punten binnen haalden.

Op 4 december wordt de 3e ronde gespeeld in de Maurits en wordt er bepaald wie er naar de vervolgwedstrijd gaan.

Het 2e team van Niedorp, (waarbij vermeld dat de termen 1e en 2e team niet staan voor een kwaliteitsverschil maar puur zijn ontstaan omdat we ons op dit moment 2 teams kunnen veroorloven) stond er bij het begin van ronde 2 beter voor nl met 26 punten als tweede met slechts 2 punten achterstand op nr 1.

Dit team wat speelt met 4 debutanten wist zich danig te weren tegen de routiniers van de andere clubs. Sjaak Jong scoorde maar liefst 8 punten, Piet Blauw 6 en Jelle Meyer 4 punten. Hans de Graaf sloeg een heel behoorlijke partij maar had de pech dat zijn tegenstanders net een puntje meer scoorden

Met 28 in de 2e ronde werd dat dus totaal 54. Onder Vrienden1 OudKarspel is 2e met 48 punten en De Vier Enen uit Hoogwoud 3e met 42 punten. Dat betekent in die poule dus nog de nodige spanning in de 3e ronde. Bij het opstellen van deze kolfnieuws was nog niet bekend wanneer dat gaat gebeuren, waarschijnlijk in januari 2020.

Inmiddels zijn de clubactiviteiten ook weer volop op gang. Zoals het klokkolven (1mnd later begonnen) en de onderlinge wedstrijden (idem).

De maand december wordt als volgt ingevuld:

-5 december klokkolven

-12 december onderlinge wedstrijden

-19 december Kerstkolfavond

Dus genoeg te doen tot het einde van het jaar, waarbij het een ieder vrij staat om op 4 december in de Maurits te komen kijken hoe team 1 het er vanaf brengt in de zestallen.

We houden u op de hoogte!

Kolfnieuws 109 wk 48-2019