IMG 2651 BorderMaker

De Kaaitjestocht 2020 vindt plaats op zondag 9 februari

De Evenementen Commissie Winkel organiseert vanaf 2014 de jaarlijkse veldtoertocht in de omgeving van Winkel. Voorheen werd deze Kaaitjestocht georganiseerd door de afdeling ATB van Omnisport, maar die is opgehouden te bestaan.

Kaaitjestocht

De tocht heeft een recreatief karakter en is bedoeld als toertocht; het is dus geen wedstrijd. Iedereen kan er aan meedoen in zijn eigen tempo. Er wordt wel geadviseerd een helm te dragen. Het parcours is zo uitgezet dat deze door ieder die van fietsen in de vrije natuur, over onverharde wegen, houdt geschikt is. De tocht is sinds een paar jaar iets aangepast en er zullen dan ook dit jaar weer nieuwe wegen worden bereden. Er is iets minder modder, maar wel meer natuur.

Er zal worden gereden in Niedorp, Winkel, Kolhorn, Barsingerhorn en er is zelfs een stukje in de omgeving van Aartswoud. Er zijn 2 afstanden die gereden kunnen worden; 25 en 40 kilometer

IMG 2853aa BorderMaker

Meedoen

De start vindt plaats tussen 9.00 en 9.30. Je vertrekt vanaf de kantine van Voetbalvereniging Winkel, Bosstraat 94, te Winkel. De inschrijfkosten voor de tocht bedragen € 5,00 voor NTFU leden en € 7,00 voor niet-leden.

IMG 3866 640x480 BorderMaker

Halverwege de tocht is er de mogelijk om in een “koek en zopie” tent een consumptie te nuttigen die U gratis wordt aangeboden. Bij terugkomst in de kantine van de voetbalvereniging is er een mogelijkheid om te douchen en wat te eten en te drinken.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om de fietsen schoon te spuiten zodat deze weer schoon naar huis kunnen voor de volgende tochten.