IMG 8425 BorderMaker

Hoe nauwgezet we ook de Mark, Hugo en Irma show volgen, en hoe graag we ook aan de gang willen, zal het er voor, maar ook op 1 juni, waarschijnlijk niet van komen. Ondanks dat de kolfklieken en biljartkeus thuis staan te wachten en er langzaam groene blaadjes aan komen, zit het er vermoedelijk voor 1 september niet in dat we onze sport weer kunnen oppakken.

We zijn namelijk afhankelijk van het openen van de Prins Maurits en volgens de laatste berichten moeten we daar nog even geduld voor hebben. Nou ja, des te meer tijd is er om te wennen aan de 1 ½ meter samenleving. Wij hebben, als kolvers en biljarters, een groot voordeel: Een kolfkliek is gemiddeld 1.20 mtr lang en een biljartkeu gemiddeld 1.40 mtr. Dat betekent dat we met een simpel handgebaar en wat strekken een wat al te enthousiaste medespeler onmiddellijk z’n plaats kunnen wijzen naar een betamelijke afstand.

Ook de markeur bij het kolven en de scheidsrechter bij het biljarten zullen geen moeite hebben om, op een zekere afstand, de gespeelde ballen te beoordelen en de punten en caramboles door te geven. Wat de spelers betreft staat dus alles op scherp. Wat zal er dan in september, of wanneer dan ook, sprake zijn van opperste concentratie en toeleven naar zestallen, 30 slagen. Ned kampioenschap, klokkolven, onderlinge clubwedstrijden enz enz.

Ook krijgt de donderdagavond weer de glans terug die we zo lang moeten missen. Het zal even wennen zijn om de inspirerende tafelconversaties op een afstand van anderhalve mtr te houden maar dat is een kwestie van het volume opschroeven en dat is geen probleem denk ik zomaar.

Laten we hopen dat de gang van zaken binnenkort weer (min of meer) normaal wordt.

Kolfnieuws 115 wk 21-2020