IMG 0552 002

Op 12 mei 2005 werd Golfvereniging Regthuys opgericht.

De vereniging telt inmiddels meer dan 700 leden. De jubileumcommissie had een grootscheepse lustrumweek gepland met tal van leuke, gezellige en uitdagende activiteiten voor de leden. Helaas hebben we deze activiteiten voorlopig even in de ijskast moeten zetten. Vanwege de corona-uitbraak is het uiteraard ook voor de golfverenigingen verboden om evenementen te organiseren. Maar op de verjaardag van de vereniging kregen we een prachtig cadeau. Er mochten weer interne wedstrijden gespeeld worden, mits aan het daarvoor opgestelde strenge NGF (Nederlandse Golf Federatie) golf protocol zou worden voldaan.

Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. We zijn onmiddellijk aan de slag te gaan om toch nog een feestelijke Lustrumwedstrijd te organiseren. Vanaf het moment van bekendmaking stroomden de aanmeldingen binnen.

Op 22 mei om 17.30 uur vond de wedstrijd plaats met 100 deelnemers. Uiteraard waren alle deelnemers schriftelijk geïnformeerd over het protocol. Iedere deelnemer mocht zich 10 minuten voor aanvang van zijn ronde melden bij de wedstrijdtafel. Een kopje koffie, een heerlijk gebakje met daarop het logo van de vereniging, een jubileumballetje en als klap op de vuurpijl nog een heerlijke versnapering halverwege de wedstrijd.

Na afloop van de ronde moesten alle deelnemers direct naar huis om groepsvorming te vermijden en de afstandsregels te respecteren.

Alle scores dienden digitaal te worden ingevoerd. Met hier en daar wat hulp is dit allemaal vlekkeloos verlopen. De uitslag kon al 1 uur na afloop van de wedstrijd bekend gemaakt worden via een online verbinding. De wedstrijd werd gespeeld op de Dijklus en de Tulpenlus. De omstandigheden waren pittig. Windkracht 6, maar wel een aangename temperatuur.

Uitslag 9 holes Dijklus heren

1. Lex Ligthart 18 punten

2. 2.Koos Broersen 17 punten

3. Mike Kabel 15 punten

Dames

1. Connie Krouwels 18 punten

2. Elly Ligthart-Groen 16 punten

3. Trudie Kooijman-Schotten eveneens met 16 punten

Uitslag 9 holes Tulpenlus

1. Ton Kostelijk 21 punten

2. Cees Schaap met 20 punten

3. Steve Dikkerboom 18 punten

Dames

1. Corrie Tukker-de Wit met 19 punten

2. Christina Dikkerboom met 18 punten

3. Wilma Raijmakers met eveneens 18 punten.

Het echte jubileumfeest zal volgend jaar (hopelijk) plaatsvinden, maar iedereen was erg blij dat we op deze manier toch ons verjaardagsfeestje hebben kunnen vieren.