Speculaaspoppenactie Niedorp WZ voor Koppeling4 BorderMaker

Een smakelijke verrassing voor Woonzorggroep Samen in De Koppeling. Met een nostalgische bakfiets brachten Joost Wijnker en de pupillen van JO12-2 van VV Nieuwe Niedorp 150 speculaaspoppen langs voor de bewoners en medewerkers.

Het voetbalteam JO12-2 van VV Nieuwe Niedorp heeft dit weekend hard gewerkt om alle speculaaspoppen te voorzien van lintjes, stickers en een wenskaart. Ze zijn voor de bewoners van De Koppeling, die hun familie nog maar weinig zien en voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten om het leven in deze moeilijke tijd wat dragelijk te houden.

Speculaaspoppenactie Niedorp WZ voor kantoor2 BorderMaker

Sponsor W&Z in actie

De poppen zijn aangeboden door W&Z hypotheken verzekeren en Nh1816 Verzekeringen. Zij doen met de actie graag iets terug voor de Niedorper samenleving. W&Z is sponsor van VV Nieuwe Niedorp en opende deze maand de deuren van een nieuw kantoorpand aan ’t Hoefje. De plek waar voorheen Feller Verzekeringen was gevestigd.

De poppen werden geheel in stijl door Joost Wijnker gebracht op de bakkersfiets uit het Grootmoederstijd en Motoren Museum. Voor veel ouderen, die door de ramen van de gemeentelijke ruimte in De Koppeling toeschouwer waren, een herkenbaar vervoermiddel.

Ingrid Bosman, coördinator bij Woongroep Samen, nam de poppen namens haar collega’s en de bewoners dankbaar in ontvangst en zorgt ervoor dat iedereen er eentje krijgt.

Speculaaspoppenactie Niedorp WZ bakfiets2 BorderMaker

VV Nieuwe Niedorp

Ook voor de voetbalvereniging kwam de actie goed uit. De jaarlijkse deurverkoop van Speculaaspoppen kon niet doorgaan in deze corona periode. Gelukkig zijn er meerdere vrijwilligers met goede ideeën om de heerlijke poppen toch nog te verkopen. Veel bedrijven hebben zich al gemeld en bewoners kunnen hun poppen bestellen via de website van Nieuwe Niedorp.

Gevraagd naar de actie van W&Z legt Joost Wijnker uit: “Met de hulp van Nh1816 kunnen wij de vereniging helpen door 150 speculaaspoppen af te nemen van de ingekochte voorraad. Tegelijkertijd hebben we een mooi cadeau voor de bewoners van de Koppeling en alle medewerkers die zich daar keihard inzetten. Wij realiseren ons de betekenis van de zorg die daar wordt verleend en hebben ontzettend veel respect voor de medewerkers en vrijwilligers.”