IMG 9995aaa BorderMaker

De 1/8e van Niedorp wordt de 1/8e van Winkel!

Met pijn in het hart heeft de organisatie moeten besluiten om de locatie van de zeer gewilde “Triathlon Nieuwe Niedorp” te wijzigen naar het buurtdorp Winkel. De grondslag van dit besluit heeft verschillende redenen.

Het triathloncomité bestaat voornamelijk uit Winkelers, ook de secretaris woont in Winkel. Behalve Winkelers en een Lutter is de voorzitter woonachtig in Barsingerhorn en de penningmeester in Alkmaar. Er is de afgelopen jaren gezocht naar comitéleden uit Nieuwe Niedorp, maar er bleek geen interesse te zijn. Alhoewel er vele Niedorper deelnemers, vrijwilligers en sponsoren zijn, is er meer draagvlak in het naastgelegen dorp.

De voorzieningen zijn beter in Winkel. Met name de brede kade aan het kanaal (voor Spaansen BV) zal bijdragen aan een vooruitgang van het zwemonderdeel. De jachthaven de Rijd was tijdens de wedstrijd slecht bereikbaar, de locatie bij Spaansen is beter toegankelijk voor het publiek en zal het spektakel ten goede komen.

De Dorpsstraat van Winkel heeft een rechte bestrating, in Niedorp loopt de Dorpsstraat rond af, waardoor verzwikking op de loer lag, en deelnemers soms strompelend finishten. Op het aangepaste fietsparcours hoeven er minder wegen afgezet te worden. De Winkelers zijn gewend aan volledige afgrendeling van hun dorp tijdens het jaarlijkse Corso. Tot slot is er een perfecte feestplek gevonden voor de afterparty, de exacte locatie wordt nog even geheimgehouden.

Uiteraard zal de triathlon stichting alle deelnemers en alle betrokkenen ruim van tevoren informeren over de wijzigingen. Ook wil de stichting, de inwoners van Niedorp, bedanken voor de jarenlange gastvrijheid, dit heeft bijgedragen aan een zeer gewild evenement met naamsbekendheid in heel Nederland.