PvS 2vvvv

Hij zal wat kilometers met ‘zijn’ jeugd hebben gelopen op de schelpenbaan van sportpark De Kogge. Piet van Schagen – van Zijdewind – gaf afgelopen donderdagavond zijn laatste training aan de atletiekjeugd van TAV’80 uit ’t Veld. Piet stopte liefst 21 jaar zijn ziel en zaligheid in de trainingen aan de jeugd.

Nu is het dan toch mooi genoeg geweest en draagt hij het stokje over aan een jongere generatie trainers, die hij zelf in het verleden nog training gaf. Dat ging natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Piet had een woordje voor zijn jonge sporters en Ebe Elzinga sprak als ‘eminence grise’ van TAV namens het bestuur lovende woorden over de trainer. De jeugd werd vervolgens na de laatste training van het seizoen getrakteerd op wat lekkers.

PvS 1bbb BorderMaker

Piet gaat uiteraard niet verloren voor TAV. Hij treedt toe tot de trainersgroep van de senioren. En blijft vanzelfsprekend actief lid. Direct na de ‘cérémonie protocoloaire’ ging Piet er met een groep TAV-senioren op uit voor een looprondje door de polder.

Jeugd en senioren van TAV trainen wekelijks op de schelpenbaan van sportpark De Kogge in ’t Veld. Ook gaan de senioren in de zomermaanden geregeld een rondje buitenom. Wilt u ook gaan hardlopen, vrijblijvend enkele trainingen meedoen kan altijd. Voor meer info: www.tav80.nl

Foto 1: Piet spreekt zijn jeugd nog één keer toe.

Foto 2: Piet temidden van de jeugdgroep van TAV.