IMG 8425 BorderMaker

Wat is het een verademing als het nieuwe seizoen, na een periode van precies een jaar (sinds wk 41 2020) weer van start mag gaan met de diverse wedstrijdvormen die de Kolfsport kent. Gekolfd werd er al gedurende een aantal maanden maar om voor wedstrijden tegen andere teams op andere banen te spelen is een heel aparte inzet nodig en dat maakt het extra leuk. De zestallen waren het eerst aan de beurt.

Team 2 trapte 14 dagen geleden af en het verslag kon u lezen in de Niedorper van wk 41. Met 20 wedstrijdpunten een uistekend resultaat en een goed uitgangspunt voor de volgende ontmoeting.

Team 1 olv Sjaak Groot en bestaand uit Cees de Jong, Bert Klanke, Piet Stammes, Ton Vlaar, Piet de Boer en Jan Goet. Cees viel in voor Sjaak Groot die met een mankementje thuis moest blijven. Hopelijk is hij er de volgende keer weer bij. Overigens zijn team 1 en 2 gelijkwaardig en betekent de aanduiding geen onderscheid in kwaliteit.

Er werd gespeeld tegen Onder Vrienden uit Oudkarspel en Niet Klappen uit Hoogwoud. Geduchte tegenstanders maar dat zijn wij ook! Toch……?! Dat bleek wel uit de einduitslag van deze 1e ronde: Nieuwe Niedorp met 26 punten (Cees de Jong 4. Bert Klanke 4, Piet Stammes 6, Ton Vlaar 4, Piet de Boer 4 en Jan Goet 4).

Oudkarspel kwam tot 18 punten en Hoogwoud tot 28 punten.

Dat belooft bij de eerstvolgende confrontatie op 5 november in Oudkarspel weer een spannende strijd, immers, er is vaker vertoond dat de kaarten compleet anders worden geschud. Het einde is (gelukkig) nog lang niet in zicht. Naar de finale zijn er nog veel wedstrijden te spelen.

De 30 slagen mogen ook weer. Alle zaalhouders hebben weer hun medewerking toegezegd.

Tot slot uw aandacht voor een amusant document uit september 1906 getiteld:

“Ware geschiedenis van Pieter

voorgevallen op het Kolffeest te Nieuwe Niedorp 9, 10 en 11 September 1906”

Het begint zo:

“Zeg ers moeder!..” zaide Pieter

Heel deemoedig tot z’n vrouw,

“Zeg ers moeder!..” ‘k wou van-nochtend

“Graag een beetje geld van jou!

Hoe het verder gaat beslaat 3 A-4tjes dus we moeten even kijken hoe we u dit stukje authentieke historie kunnen voorschotelen maar het komt. Desnoods in gedeelten.

Met de hartelijke groeten van de Kolfreporter die blij is weer aan de gang te kunnen en bij deze een bedankje naar de schrijver van het vorige verslag.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 117 wk 43-2021