IMG 8425 BorderMaker

Afgelopen week zijn door de 2 zestallen teams van Nieuwe Niedorp de 2e rondes gespeeld van de zestallen competitie 2012-22. Het 1e team begon hieraan met 26 wedstrijdpunten en een 2e plek dus was alles erop gericht deze uitgangspositie op z’n minst vast te houden en,liever nog …uit te bouwen.

De opponenten Hoogwoud (28 pnt) en Oudkarspel (18 pnt) hadden echter andere plannen die niet overeenkwamen met team 1. Vooral Oudkarspel had wel heel erg het idee de 1e partij niet naar behoren te hebben afgesloten en…….ze gingen gas geven! Ze kwamen tot een score van35 punten wat hun tussenstand bracht op 53. Hoogwoud liet zich de kaas niet van het brood eten en ging mee tot 50.

Dat had als gevolg dat er slechts 41 punten overbleven voor Nieuwe Niedorp als resultaat na 2 rondes want ze wisten er deze ronde maar 15 te verzamelen. Ach ja, het edele kolfspel zet je voor rare verrassingen en zo kon het gebeuren dat een paar spelers moesten accepteren dat ze op een gemis van 2 of 3 punten, wedstrijdpunten mis liepen. De 3e wedstrijd is voor team 1 gepland op 7 december in Hoogwoud en reken maar dat ze van top tot teen zijn geladen met goede voornemens en grootse plannen. We gaan het zien!

Team 2 had als uitgangspositie 28 punten. Met een keurige 20 pnt erbij kwam dit als totaal op 48 en handhaving op de 2e plek. Onder Ons Andijk maakte er een totaal van 50 van en staat nu 1. Aan is Winst Venhuizen waren de 1e ronde niet verder gekomen dan 12 punten maar liepen nu gigantisch in met een score van 34 (!) en een keurig totaal van 46 punten en dus een 3e plek. In deze poule ligt alles zeer dicht bij elkaar en dat belooft dus spanning en sensatie voor de 3e wedstrijd. Die gaat plaatsvinden op maandag 22 november in de Maurits om 19.00 uur. Kom eens kijken en genieten! De spanning is meestal tot de laatste klap om te snijden!

U heeft nog 1 ding tegoed en dat is een vervolg op de belevenissen van Pieter en de Kolfbond op 9, 10 en 11 september 1906:

2e Couplet:

“Moet je geld? zoo zaide Moeder

“dat’s niet nodig op het land,”

“Je hebt beste koppiestikken

“En de melkpot bai de hand.

Wordt vervolgd!!!!!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kolfnieuws 118 wk 45-2021