000Snertloop 2019 4 Foto Janny van der Fluit

Snertloop in en rond ’t Veld op zondag 12 december

Selectief polderparcours met aan de eindstreep ambachtelijke erwtensoep

Was er vorig jaar nog sprake van een virtuele Snertloop, komende maand staat de polderloop van atletiekvereniging TAV’80 uit ’t Veld weer als echte wedstrijd op het programma. Lopen in wedstrijdverband dus, waarbij iedere deelnemer zijn eigen doel voor ogen heeft en op eigen niveau presteert. Deelnemers kunnen op zondagmorgen 12 december kiezen uit een 5, 11 of 16 kilometer. Ook staan wandelroutes over deze afstanden op het programma.

De Snertloop biedt een fraai en snel polderparcours dat vanaf ’t Veld richting Moerbeek en Lutewinkel voert. Start en finish zijn bij sportcentrum VZV aan de Rijdersstraat in ’t Veld. De route is afwisselend, maar biedt ook volop lange stukken waarin je heerlijk in een ritmische flow kunt lopen. Al met al is het een selectief parcours voor wie de krachten wil meten met mede-lopers of juist voor zichzelf wil nagaan hoe hij of zij ervoor staat. Aan de finishlijn wacht voor iedere deelnemer een heerlijk emmertje ambachtelijk bereide snert van slagerij Broersen uit ’t Veld.

000Snertloop 2019 7 Foto Janny van der Fluit

TAV’80 houdt komende maand een coronaproof Snertloop. Dat betekent onder meer dat wie mee wil doen zich vooraf moet opgeven en op de wedstrijddag een QR-code of testbewijs moet kunnen tonen. Inschrijven kan tot en met woensdag 8 december via www.tav’80.nl. Deelname kost 10 euro voor de 5, 10 en 16,1 kilometerwedstrijd en 6 euro voor de wandeltocht.

Wandelaars kunnen op zondag 12 december vanaf 9.00 uur van start. Het startschot voor de wedstrijdlopen klinkt om 10.30 uur.

Foto’s: Janny van der Fluit