TAV

‘Coronaproof-snertloop’ in ’t Veld voorziet in behoefte

Uitgerekend de corona-versie van het evenement, belooft wat het aantal deelnemers betreft een recordeditie te worden. Voor de Snertloop zondag van atletiekvereniging TAV’80 uit ‘t Veld hebben zich 325 wandelaars en hardlopers ingeschreven. Zij gaan de sportieve strijd aan of puur recreatief op weg over de weidse polderparcoursen rond ’t Veld. De lopen afstanden zijn de 5, 11 of 16 kilometer.

Een recordeditie dus, terwijl er lange tijd van min of meer van uit werd gegaan dat het voor het tweede jaar achtereen niet tot een echte loop kon komen. Vorig jaar organiseerde TAV’80 een virtuele Snertloop: wie wilde kon op eigen gelegenheid een van de afstanden lopen en op vertoon van de route op zijn loop-app een emmertje ambachtelijk snert opalen bij slagerij Broersen in ’t Veld. De erwtensoep is de traditionele lekkernij die alle deelnemers na gedane arbeid ontvangen.

Dit jaar leek het lang niet anders te kunnen, tot de jongste persconferentie van Rutte en De Jong duidelijk maakte dat een evenement als de Snertloop met enige aanpassingen prima binnen de coronaregels viel te houden. De gemeente Hollands Kroon gaf er dan ook een vergunning voor af.

TAV’80 heeft maatregelen getroffen voor een krachtmeting die ‘coonaproof’ is. Zo was bijvoorbeeld voorinschrijving verplicht, kan er geen publiek aanwezig zijn, is er geen douchegelegenheid en heeft de uitgifte van startnummers in de buitenlucht plaats. In de minuten voor het startschot wordt de deelnemers gevraagd voldoende onderlinge afstand te houden. Het is niet meer mogelijk om je nog als deelnemer aan te melden; de inschrijving is afgelopen woensdag gesloten. ,,Mooi dat dit op veilige wijze kan. Blijkbaar is er behoefte aan’’, aldus het TAV-bestuur.

Wandelaars kunnen zondag vanaf 9.00 uur op pad vanaf het parkeerterrein van TAV’80. De start van de wedstrijdlopen is om 10.30 uur.