20181007 182349 BorderMaker

Over het bovenstaande onderwerp hebben wij ons licht even laten schijnen en kunnen het volgende vertellen.

Er is een zogenaamde regiegroep aangesteld die bestaat uit vier heren, twee uit Winkel en twee uit Nieuwe Niedorp die het project gaan begeleiden, zo hebben ze reeds overleg gehad met de betreffende wethouder.

De regiegroep heeft helemaal niet stil gezeten. Allereerst werd contact gezocht met mensen van ‘Campus De Terp’ in Wieringerwerf.

In Wieringerwerf heeft men veel ervaring opgedaan met het tot stand komen van een heel nieuw complex waarvan ook sport een belangrijk onderdeel is. Van de ervaringen uit Wieringerwerf, zoals overleg met de gemeente en het opstellen van diverse documenten, zou goed gebruik kunnen worden gemaakt.

Om de regiegroep een formele status te geven en juridische gedekt te kunnen zijn is de “Stichting Toekomstbestendig Sportcomplex” opgericht. De leden van de regiegroep vormen het bestuur van de Stichting.

Vervolgens heeft de regiegroep een notitie opgesteld waarin in het kort de bedoeling is beschreven van het Toekomstbestendige Sportcomplex. Deze notitie is naar alle mogelijk betrokken organisaties ter kennisname gestuurd met daarbij het verzoek om een inventarisatieformulier in te vullen.

Met de inventarisatie wil de regiegroep een zo compleet mogelijk beeld krijgen voor de invulling van het nieuwe complex.

Tegelijkertijd is er contact gezocht met de gemeente. Allereerst leidde dit tot een uitnodiging om de ideeën van de regiegroep te ‘pitchen’ op een ‘Initiatievensessie Winkel/Nieuwe Niedorp’ van de gemeente in het dorpshuis van Nieuwe-Niedorp.

Op deze sessie konden allerlei belanghebbenden, w.o. diverse projectontwikkelaars, hun licht laten schijnen over de toekomstige ontwikkeling van de kern Nieuwe-Niedorp/Winkel.

De intentie van de gemeente is om alle plannen die er leven rond deze kern in goede samenhang te brengen. Hierin past uiteraard het oprichten van een nieuw Sportcomplex. Het contact met de gemeente liep in het begin tamelijk stroperig.

De ambtenaren die het proces moesten begeleiden bleken achteraf niet of nauwelijks op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen tot dat moment en men vond de uitgangspunten van de regiegroep nogal summier. Vervolgens heeft de regiegroep, na enkele (zoom)bijeenkomsten en van daaruit aanwijzingen van de ambtenaren, de oorspronkelijke notitie verder gespecificeerd en besproken met de ambtenaren.

Doel hiervan is om het College te overtuigen van de noodzaak van het oprichten van een geheel nieuw Sportcomplex. Uiteindelijk leidde dit tot een Startnotitie.

De Startnotitie moet leiden tot het ondertekenen van de ’Intentieovereenkomst’ tussen de Gemeente en de Stichting Toekomstbestendig Sportcomplex.

Op basis van de Startnotitie heeft de Gemeente de Stichting inmiddels een ‘werkbudget’ van €45.980,- toegekend.

De Intentieovereenkomst gaat op dit moment door de ambtelijke molen en wordt op zijn juridische inhoud beoordeeld.

Meer nieuws volgt....