IMG 1153aa BorderMaker

Regionale toplopers op klassieke Paaspolderloop Nieuwe Niedorp

Vooraf opgeven via www.paaspolderloop.nl noodzakelijk

Regionale toplopers als Ronald Schröer (Egmond aan den Hoef) en Filmon Tesfu (Den Helder) staan op tweede paasdag, maandag 18 april, aan de start van de Paaspolderloop. De klassieker onder de Noordkop-loopevenementen belooft weer een groots spektakel te worden. Inschrijven kan nog en moet tegenwoordig vooraf én digitaal via www.paaspolderloop.nl

Schröer en Tesfu mogen zich grote namen noemen in de Noord-Hollandse atletiekwereld. Schröer maakte in het verleden onderdeel uit van het ijzersterke loopcollectief Team Distance Runners; Tesfu liep eerder dit jaar in Valencia een tijd van 28.35 minuten op de 10 kilometer. Zo’n tijd zal op het selectieve (cross)parcours van de Paaspolderloop met z’n gras, dijkjes en klinkers normaal gesproken niet mogelijk zijn, maar dat het met zulke atleten aan de start snel zal gaan in Nieuwe Niedorp is een ding wat zeker is.

Wat is er mooier dan als meer of minder fanatieke wedstrijdloper of recreant in het zelfde wedstrijdveld in Nieuwe Niedorp te lopen als deze toppers. Door je tijdig op te geven stel je je plek aan de startstreep veilig. Inschrijven via www.paaspolderloop.nl kan tot en met uiterlijk 16 april. Het is noodzakelijk vooraf in te schrijven.

Na twee jaar zonder gaat het er dit jaar dus weer van komen: de Paaspolderloop in Nieuwe Niedorp. Met behalve de diverse hardloopwedstrijden natuurlijk ook de wandeltocht. Het wandelen heeft juist tijdens de coronaperiode een grote vlucht genomen; er worden dan ook veel wandelaars verwacht. Deelname kost €5 voor de wandeltocht en €7,50 voor de 5 en 10 km.

Vooraf inschrijven is nodig voor de wandeltocht, de 5 en de 10 kilometer. Voor de 250 meter en de 2 kilometer kan op tweede paasdag zelf worden ingeschreven bij dorpshuis De Prins Maurits aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp.

De vaste afstanden staan weer op het programma: voor de allerjongsten de 250 meter met de paashaas, de 2, 5 en de 10 kilometer. En natuurlijk de wandeltocht. Wandelaars kunnen op 18 april vanaf 9.30 uur van start; het gehele programma is als volgt:

09.30 uur: start wandelroute ca 10 km

10.00 uur: 250 meter-loopje met Paashaas voor jongste kinderen

10.15 uur: 2 km wedstrijd 10.45 uur: 5 km wedstrijd

11.30 uur: 10 km wedstrijd (min leeftijd 16 jaar)

12.45 uur: prijsuitreiking Prins Maurits van de 5 en 10 km