paul ricard 3 002aabbb

Zaterdag 12 juni was het Semtex raceteam actief op het zuidfranse circuit Paul Ricard tijdens een biker-event met honderden deelnemers en goed gevulde tribunes. Voor een 4 uursrace in de Classic Endurance.

Coureurs waren nu Marco Winkelaar, Xavier van Duffelen en Mark Haan. Omstandigheden waren mooi weer en rond de 30 graden. Tijdens de trainingen kwamen ze op de 8e plek van de 46 teams (uit heel Europa.)

paul ricard 2

De wedstrijd begon met een zgn. Le Mansstart (coureurs aan een kant van de baan en de motoren aan de andere kant) om 20.00 uur bij 27 graden. Xavier startte als 1e en reed direct naar de 6e plek. Na de eerste stint bleek de Ducati te warm op 135 graden. Geluk voor ons was er 20 minuten safetycar waardoor de Ducati wat kon afkoelen.

Inmiddels werd het frisser (24,5) en ook wat vochtiger. Op het rechte eind niet boven de 7.500 rpm. om de boel te sparen. iedere coureur reed goed en gedurende 2 uur bleef alles ok. Inmiddels was het al een uur donker.

paul ricard1

In het laatste uur begon bij Marco de Ducati op topsnelheid te slingeren. 5 minuten in de pits om alles op breuken en ander ongerief te controleren leverde niks op. Behalve dan van plek 7 naar 14.Het gas kon er weer op en in donker was aan de voorlichten te zien dat het slingeren op top nog hetzelfde was, maar beheersbaar. We klommen weer naar plek 6

En de laatste van de 6 beurten was voor Marco .Dan begint voor het hele team zgn. "het billenknijpen" of alles heel blijft om rijdende over de finish te komen wat lukte om 5 over 12.

Resultaat was een 6e plek overall en 2e in onze klasse.

Voor ons een topweekend En alle mensen en machines nog heel!!.