handbal 2aaa

De meiden van de Jong Oranje U18 Beach Handbal hebben een sensationeel WK gespeeld op Kreta! In deze groep zitten 4 meiden uit de regio die bij VZV Beach spelen. Lieke Jongejan, Ilva Blom, Josien v/d Hoek en Merel de Jager.

In de eerste poulefase waren ze een maatje te groot voor Hong Kong, Puerto Rico en Griekenland. Deze wedstrijden werden makkelijk gewonnen.

Toen door naar de Main Round. Eerst Frankrijk, die pakte ze ook weer met 2-0. Duitsland blijft toch altijd lastig en helaas verloren ze deze wedstrijd dan ook.

Geen man over boord als ze de volgende dag van Argentiniƫ winnen. Argentiniƫ was groepswinnaar in de ander poule, maar ze pakte de winst.

Dus door naar de kwartfinales! Deze was tegen Braziliƫ. Deze wedstrijd was zo mega spannend maar wonnen toch beide sets met 1 punt verschil.

Onze keepster wist een penalty te stoppen in de laatste seconde van de 2e set. Op naar de halve finale. Daar werd Hongarije de tegenstander. Hongarije was een bekende ploeg voor onze meiden. Ze speelden vorig jaar tegen hun in de finale op het EK in Bulgarije. Helaas verloren ze die wedstrijd toen en werden 2e. Beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. En dat werd het!

De eerste set gewonnen met 21-22. De 2e set wederom spannend maar weer winst met 1 punt verschil. De meiden plaatsten zich voor de finale tegen Spanje.

Spanje is een hele goeie snelle gehaaide ploeg. Vorig jaar van gewonnen maar heel lastig. De eerste set liep het niet goed, er leek wat spanning in te zitten, waardoor ze met 32-16 verloren. Ze kwamen de 2e set goed terug en wonnen die weer met 22-30! Helaas konden ze de SO niet naar hun kant krijgen en verloren die met 6-8.

Een hele mooie 2e plaats voor de meiden!

Toch maar even 2e van de wereld!!

Wat een toppers!!