xx1656535913908 BorderMakeraaa

Volop activiteiten bij Budo Yujo

Op zaterdag 18 juni organiseerde wij het Yujo fighting toernooi. Dit is een afgeleide van ons jaarlijkse paastoernooi, die kon dit jaar namelijk niet doorgaan.

xx1

Onze bevriende budoschool Shintai gaf aan met 11 leerlingen onze kant op te komen. Uiteindelijk hadden we 23 deelnemers. De groep werd in drie groepen verdeeld. De leerlingen van beide scholen werden dus gemixt. Ze moesten zelf als groep een naam verzinnen.

xx2

De namen waren: Piranha’s, Vechtende kuikens en Duivels gebroed. Steeds moest er 1 deelnemer van de groep tegen een deelnemer van een andere groep strijden. Hierbij werden beide deelnemers flink aangemoedigd door de rest van de groep. Tijdens de wedstrijden ging het er gemoedelijk aan toe. De groepen waren ook goed elkaar gewaagd en dat was ook te zien in de onderlinge wedstrijden.

xx1

Duivels gebroed werd 1e, de Piranha’s werden 2e en de vechtende kuikens 3e. Na afloop kregen we veel positieve reacties uit het publiek over de leuke wedstrijden. Door meerdere fotografen zijn ook nog hele mooie foto’s gemaakt.

xx MG 2967 BorderMaker

Op zondag 26 juni gingen we met een selectief groepje naar de Vaantjescompetitie in Alkmaar. Anna en Caithlin deden mee de poule -10. Beide dames wisten alle wedstrijden te winnen. Waarbij Anna drie van de vier wedstrijden met een full-ippon (Volle punten op alle drie de onderdelen) wist te winnen. Vervolgens besloot Anna ook mee te doen met de poule -12. Ook haar broer Geert deed mee met de poule -12 maar zat in een andere gewichtsklasse.

xx1 BorderMaker

Ook in de poule -12 was Anna niet te verslaan. Één wedstrijd werd gelijk en de andere wedstrijden heeft ze ook allemaal gewonnen.

Geert had het wat zwaarder. De eerste partij weet hij met een full-ippon te winnen. Echter in de andere partijen moest hij zijn meerdere erkennen. Ondanks dat hij het heel goed deed verloor hij de tweede en derde wedstrijd.

Dit was al weer de laatste wedstrijd van het seizoen. We kunnen met een positieve blik kijken naar de resultaten van het afgelopen seizoen. Het is heel mooi om de groei van deze leerlingen van dichtbij mee te maken. Dat maakt ons dan ook bijzonder trots. We kijken daarom al weer uit naar de wedstrijden van het volgend seizoen.

Op dinsdag 28 juni stonden er weer 20 kandidaten klaar om aan de leraren te tonen wat ze allemaal geleerd hadden de afgelopen maanden. Er waren namelijk examens Budo Yujo. Sommigen waren heel erg zenuwachtig en bij anderen viel het mee. Het is ook best spannend om voor publiek je technieken te laten zien.

Maaaaaar ze zijn allemaal geslaagd voor hun slip- of bandexamen! Er was zelfs iemand die een extra promotie verdiende.

Er lagen twee matten klaar, zodat er meerdere examens tegelijk afgenomen konden worden. De fototoestellen waren druk aan het klikken en de ouders keken gespannen toe. Koffie, thee en limonade waren er om de dorst te lessen. Het was erg gezellig allemaal en het is leuk om te zien dat er zoveel mensen kwamen kijken naar de examenkandidaten.

Hierna volgen de namen van de kandidaten en hun welverdiende beloning.

Gele slip:

Linde, Caithlin, Bouwe, Jelle, Mink en Koen B.

Oranje slip:

Ea en Tigo

Blauwe slip:

Melle en Anna

Bruine slip:

Lilian

Gele band:

Geert en Casper

Oranje band:

Keano en Yuri (Yuri deed dit zo goed dat hij gelijk een blauwe slip erbij kreeg)

Oranje band met bruine slip:

Annika

Groene band:

Merel, Koen K., Thijs en Iris

Door de Sint Antoniusschool was ons gevraagd of wij op 29 juni een gastles wilde verzorgen. Hier doen wij altijd graag aan mee. De leerlingen waren verdeeld in 9 groepen. Elke groep kreeg een half uur les in Jiu Jitsu. Onze lessen werden enthousiast ontvangen. Na een kleine uitleg over Jiu Jitsu mochten de kinderen even kort warm worden. Vervolgens was de eerste les dat je mond de beste wapen is en het ook minste kracht kost. Daarna kregen ze voornamelijk technieken hoe ze zich uit meerdere polspakkingen konden bevrijden. Daarna was er nog tijd om te stoten en trappen op schopkussens. En als je dan ziet hoe enthousiast de kinderen tijdens de les waren dan geeft dat als leraar een hoop voldoening.

Voor meer informatie bezoek onze website:www.budoyujo.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen met onze contact persoon Marinus Hamelink: 06-15151619