IMG 1937aa BorderMaker

Het voelt al eeuwen geleden dat de laatste triathlon werd gehouden in Nieuwe Niedorp. Tijdens deze laatste editie in 2019 werd een wijziging in het fiets- en loopparcours doorgevoerd. Dit jaar is er weer een kleine wijziging ten opzichte van die laatste editie.

Het fietsparcours zal hetzelfde zijn als in 2019. Dat betekent dus dat de fietsers bij de eerste passage van de Dorpsstraat na het finishpodium op het Kerkplein rechtsaf de Westerweg inslaan. Direct na de brug over het kanaal weer linksaf de Kanaalweg in om zo via de Koggenweg weer in te voegen bij de fietsers die nog in de eerste ronde zitten. Bij de tweede passage van de finish wordt er wel rechtdoor gereden op de Dorpsstraat om vervolgens de Vijverweg in te slaan naar de wisselzone.

Door deze wijziging is het fietsparcours iets korter geworden. Het was een publiek geheim dat het looponderdeel eigenlijk korter was dan vijf kilometer, daarom is in 2019 besloten om dat op te rekken naar exact vijf kilometer. Dat zal dit jaar ook weer gebeuren, echter in een iets andere vorm. Na passage van de Schulpweg zal er vanaf de Leijerdijk eerst rechtsaf geslagen worden het viaduct op. Boven zal worden gekeerd en van daaruit weer richting Dorpsstraat. Het Bospaadje zal worden overgeslagen en er zal worden gekeerd aan het einde van de Dorpsstraat om zo in rechte lijn op de finish af te gaan.

Ook muzikaal is er een wijziging. Na vele jaren genoten te hebben van de vrolijke omlijsting van Paul Vlaar is er dit jaar gekozen voor de band die een thuiswedstrijd gaat spelen, Flair zal er een groot feest van gaan maken.

fiets001 BorderMaker

loop001 BorderMaker