foto000 2bbbb

Verslag 4e wedstrijd Duo-kampioenschapswedstrijd 11/12/2022

Afgelopen zondag was de finale wedstrijd voor het Duo-kampioenschap van Golfvereniging Regthuys. In 2022 is dit kampioenschap geïntroduceerd. Vanaf de 1e wedstrijd was de belangstelling enorm. Meer dan 50 duo’s hebben zich ingeschreven. Het waren wedstrijden die gespeeld werden over 9 holes met iedere wedstrijd een andere duo-spelvorm.

Uiteindelijk mocht de wedstrijd met het slechtste resultaat worden geschrapt. De ontknoping was vandaag. Het was spannend aan de top na de eerste 3 gespeelde wedstrijden. De verschillen waren minimaal dus (zoals altijd met golf) iedere slag telt en dan met je het vandaag ook nog samen met je partner tot een goed einde brengen. Eerlijk gezegd maakten we ons gisteren zorgen. Zaterdag, wintergreens, mist. Vlaggen nauwelijks te zien. De voorspellingen waren ook wat dubieus voor vandaag. Maar gelukkig. Zowel de eerste flight (geen wind) t/m de laatste flight (matig windje) konden genieten van een heerlijk winters weertje. Zonnetje, temperatuur rond het vriespunt en zomergreens. Dus gelukkig redelijk gelijkwaardige weersomstandigheden. 90 Deelnemers vandaag, 45 duo’s.

De spelvorm vandaag: Chapman greensome. Iedere speler doet zijn afslag. Speler A van het duo slaat de bal van speler B van hetzelfde duo en na deze 2de slag bepalen de spelers met welke bal zij verder spelen. Deze bal wordt om en om gespeeld totdat de bal is uitgeholed.

foto01

Uiteraard werd eerst de uitslag van deze 4e wedstrijd bekend gemaakt. De eerste plaats was met 20 stablefordpunten voor Wilma Raijmakers/Ted Boots. De 2e plaats voor Herman en Karin Gelissen en de 3de plaats voor Annemarie Fortgens en Ronald Jonker (1 van onze greenkeepers). Dan wordt het eindklassement opgemaakt. Met het wedstrijdreglement in de hand, omdat we 2 duo’s hadden met een gelijke score, werd op basis van het laatst behaalde resultaat vastgesteld dat de 3e plaats was voor het duo Dick Korsten/Chris Wiedijk. 2de werd Detlef Redeker/Richard van den Berg (61 punten) en het 1e Duo- kampioenschap van de Vereniging werd gewonnen met 62 punten door het duo Mike Kabel/Christian Rens. Alle prijswinnaars werden uitbundig in het zonnetje gezet. Een kampioenschap dat op de kalender blijft.

Op foto 1: Detlef Redeker/Richard vd Berg (2e) Christian Rens/Mike Kabel en Dick Korsten (Chris Wiedijk was afwezig) 3e.

Op de 2e foto: Het Kampioensduo Christian Rens/Mike Kabel