kDSC 7424 BorderMaker

Het is de dag voor Pasen, en dat betekent dat het weer tijd is voor ons traditionele Paastoernooi!

Met 24 deelnemers van vier verschillende scholen wordt in teamverband gestreden om de eerste plaats. Ook is er een eervolle vermelding én een chocolade paashaas voor wie de mooiste worp of klem maakt tijdens de wedstrijd.

kDSC 7338 BorderMaker

Er waren dit jaar vier scholen die mee deden, te weten; Shintai uit Slootdorp, Budowaza uit Schagen, Bushido Verboom uit Alkmaar en Budo Yujo uit Winkel. Ook verdient de oud-leerling die helemaal vanuit Lelystad kwam om deel te nemen een eervolle vermelding. Het deelnemersveld bestond uit jiu- jitsuka’s en karateka’s in de leeftijd van 6 tot 40 jaar.

kDSC 7357 BorderMaker

Op de dag zelf werden de deelnemers in drie groepen verdeeld. De deelnemers van de verschillende scholen werden hierbij gemixt. Ook werd er geen onderscheid gemaakt in jongens en meisjes waardoor je gemixte wedstrijden kreeg. Eens te meer werd weer eens bewezen dat het niet uit maakt of je tegenstander een jongen of een meisje is. Als er wat te winnen valt is iedereen even fanatiek. De teams waren dit jaar aan elkaar gewaagd en de eerste ronde won ieder team evenveel punten. Pas in de tweede ronde werd duidelijk wie er met de eerste prijs naar huis ging. De ‘Brullende Paashazen’ hebben zichzelf naar de overwinning geschreeuwd. ‘De Paasbazen’ werden tweede en team ‘Simpel’ hield het simpel met een derde plaats.

kDSC 7369 BorderMaker

De prijs van de mooiste worp of klem ging dit jaar naar een leerling van Bushido Verboom uit Alkmaar; zij wist een houdgreep te voorkomen door middel van een fantastische overname met een armklem.

Uiteindelijk ging iedere deelnemer met een beker naar huis en ging de ehbo koffer ongebruikt terug de kast in. Hieruit blijkt maar weer hoe vriendschappelijk dit toernooi was.

kDSC 7355 BorderMaker

Als we het oorverdovend aanmoedigen mogen geloven heeft iedereen net zo genoten van de wedstrijden als ons. We hopen dat het volgende toernooi bij Shintai op 30 april net zo goed bezocht wordt als het Paastoernooi en gaan daar natuurlijk net zo’n gezellig feestje van maken.

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving. Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619