DSC 9535 BorderMaker

Het is de dag voor Pasen, en dat betekent dat het weer tijd is voor ons traditionele Paastoernooi!

Met 18 deelnemers van verschillende scholen wordt in teamverband gestreden om de eerste plaats. Ook is er een eervolle vermelding én een chocolade paaslammetje voor wie de mooiste worp of klem maakt tijdens de wedstrijd.

Er waren dit jaar twee scholen die mee deden, te weten; Shintai uit Slootdorp en Budo Yujo uit Nieuwe Niedorp. Het deelnemersveld bestond uit jiu- jitsuka’s en karateka’s van de kleinste beginners tot de meer gevorderden.

Op de dag zelf werden de deelnemers in drie groepen verdeeld. De deelnemers van de verschillende scholen werden hierbij gemixt. Ook werd er geen onderscheid gemaakt in jongens en meisjes waardoor je gemixte wedstrijden kreeg. Eens te meer werd weer eens bewezen dat het niet uit maakt of je tegenstander een jongen of een meisje is. Als er wat te winnen valt is iedereen even fanatiek. De teams waren dit jaar aan elkaar gewaagd. Bij twee van de drie rondes won ieder team evenveel punten. De aantal Full ippons (volle punten op alle drie fases) maakte uiteindelijk het verschil.

DSC 9578 BorderMaker

Het team “De vliegende zebra’s” werd derde, de tweede plaats ging naar het team “Onze pen was leeg”. Het team dat dus met de eerste prijs naar huis ging was “De paashazen”. De prijs van de mooiste worp of klem ging dit jaar naar een leerling van Budo Yujo; Diana wist een hele mooie worp te maken. Uiteindelijk ging iedere deelnemer met een beker naar huis en werd de EHBO koffer alleen gebruikt voor een pleister. Hieruit blijkt maar weer hoe vriendschappelijk dit toernooi was.

Als we het oorverdovend aanmoedigen mogen geloven heeft iedereen net zo genoten van de wedstrijden als ons.

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619