DSC 9731 BorderMaker

Budo Yujo bij Vaantjescompetitie Schagen

Op zondag 21 april waren wij met 6 deelnemers bij de vaantjescompetitie in Schagen. Reno, Tigo, Diana en Thijs mochten in de ochtend van start. Tigo, Reno en Diana zitten met zijn drieën in één poule. Ze moeten daarbij twee keer tegen elkaar een wedstrijd draaien. Thijs zit op de andere mat tegen twee tegenstanders van een andere school. In de middag waren Melle en Janneke ook van de partij. Doordat Tigo in de middag de kans kreeg om ook mee te doen bij een hogere leeftijdscategorie kwam hij bij Melle in de poule terecht.

DSC 9645 BorderMaker

Diana en haar broertje Thijs waren vandaag in topvorm. Beide wisten alle wedstrijden te winnen. Thijs was vooral goed op dreef in de eerste fase terwijl Diana heel sterk is in in fase 2 en fase 3. Ook Tigo deed het vandaag heel goed. Hij verloor in de ochtend alleen van Diana. Tegen Reno wist hij zelfs een keer te winnen met een full ippon (volle punten in alle drie de fases). Tigo greep de kans om met een hogere leeftijdscategorie mee te doen met beide handen aan. Hij mag dan gelijk tegen Melle, deze partij eindigt in een gelijke stand 6-6. Omdat Melle een ippon meer heeft krijgt hij de winst van de partij. Bij de andere twee partijen heeft Tigo het een stuk zwaarder en verliest beide partijen. Hij weet echter genoeg punten te scoren om zijn bruine vaantje te verdienen. Dus nog één vaantje te gaan.

DSC 9706 BorderMaker

Ook Melle wist de andere partijen niet te winnen, maar wist zich wel goed staande te houden. Hij maakte zelfs nog een goede worp die hij afgelopen week net had geleerd. Helaas mocht deze worp nog niet in deze leeftijdscategorie. Hij moet deze worp nog even bewaren tot volgend jaar. Bij Reno ging het ook best goed vandaag. Hij kon goed meekomen met Diana en Tigo. Alleen wonnen Diana en Tigo net met meer punten.

DSC 9624 BorderMaker

Janneke had het vandaag zwaar. Met haar gele band moest ze het opnemen tegen tegenstanders met een groene band of hoger. Tussen haar tegenstanders zat ook nog een Nederlands kampioen judo. Ondanks de sterke tegenstanders liet ze zich niet makkelijk wegzetten. In fase 1 kon ze zelfs heel goed meekomen. Alleen in fase 2 en 3 was te merken dat haar tegenstanders meer technieken wisten.

DSC 9747 BorderMaker

Dit was weer de laatste vaantjescompetitie van dit seizoen. We kunnen hierbij met trots terugkijken op de resultaten. We hebben weer lessen getrokken uit de wedstrijden die we weer meenemen naar de training. Het is dan ook mooi dat er leerlingen naar ons toe komen om te vragen of we op een bepaalde techniek of onderdeel extra kunnen trainen. Je ziet dan ook duidelijke groei in onze leerlingen.

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in de lesgroepen.

Voor meer informatie; kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619