IMG 5279

HV Niedorp 1e, 2e en 3e op NK Beachhandbal 2014

Dit weekeinde werd het NHV NK beachhandbal in Biddinghuizen gespeeld, het eindstation voor dit seizoen. Plaatsing was mogelijk door punten te verdienen op de diverse toernooien in heel Nederland. We hebben met 21 meiden een heel intensieve voorbereiding gehad, met vele trainingen van Karsten, tournooien in Oosterhout, Rolde en Oldenzaal en een clinic geregeld van de Europees Kampioen Camelot uit Tilburg op onze eigen Spaansen BV – Poland Bestrating beachcourt.

IMG 5190

Voor het NK werden onze speelsters in een compleet nieuw beachhandbal tenue gestoken m.m.v. de sponsors Klaver Kaas, MATE, Konrad Rooftechnology, Poland Bestrating, Spaansen BV en Doesburg Isolatie.

IMG 5192

Zaterdag 28 juni werd het toernooi voor de D jeugd afgewerkt en de eerste poulewedstrijden voor de C jeugd. Op zondag de resterende wedstrijden voor de C jeugd. We togen met een zware delegatie van ouders en supporters naar Biddinghuizen, wat weer voor een enorme leuke sfeer op het toernooi zorgde, met name voor de speelsters.

IMG 5199

D1 – Ilse Pol, Nadine Stedehouder, Isa Konrad, Charel Poland, Kes van Leeuwen en Jasmijn Konrad. Ons team was ingedeeld met E&O D1, Borhave D2, Gemini D1, Gemini D1. De poulewedstijden werden allemaal gewonnen. In de kruisfinales werd de strijd gestreden met Borhave D1. Het ws een zinderende strijd, de beide teams wonnen een set, maar Borhave nam de shoot outs beter en moest HV Niedorp D1 om de 3e / 4e plaats tegen Gemini D1; deze werd gewonnen; de eerste prijs een 3e plaats was binnen.

IMG 5200

D2 – Suus Klaver, Jet Kamp, Nikki van Mechelen, Rox Pronk, Puck Wagenaar en Noortje Ruiter. Ons team was ingedeeld met Combinatie’64 D1, en Borhave D1. Beide wedstrijden werden door echt goed teamwork gewonnen. In de kruisfinales was Gemini de tegenstander. Onverwacht, maar we wonnen beide sets overtuigend en we stonden in de finale tegen Borhave, die we in de poulefase al verslagen hadden. Nu bleek Borhave zich goed te hebben aangepast. Helaas verloren we beide sets nipt. Maar het is een ongelofelijke prestatie van onze D2 meiden, 2e van de D jeugd van Nederland!!!

IMG 5265

C1 – Linda Metzelaar, Laura Spaansen, Floor Klaver, Quinty Wagenaar, Charel Poland, Sabine van Leeuwen, Kes van Leeuwen, Jasmijn Konrad, Gwyneth Root, Bo Wagenaar en Pien Ruiter. Omdat de NHV de lat enorm hoog ware gesteld, werd het een dubbele competitie met als tegenstanders, om het 3e opeenvolgende Nederlands Kampioenschap C jeugd te bereiken waren Unitas, Voorwaarts en E&O. We begonnen zaterdag het toernooi tegen E&O veel te gespannen en werd er onnodig verloren, we hadden daarom daarna nog 5 ‘finales’ voor de boeg. Tegen Unitas werd gewonnen met shoot outs en Voorwaarts werd degelijk 2-0 gewonnen. Zondag eerst tegen Unitas: 2-0. E&O werd weer lastig, maar door shoot outs wonnen we toch. De laatste wedstrijden HV Niedorp tegen Voorwaarts en E&O tegen Unitas, tegelijk.

IMG 5236

HV Niedorp, Voorwaarts en E&O hadden alle 3 nog kans om de fel begeerde titel ‘Nederlands Kampioen’ in de wacht te slepen, dus de spanning was om te snijden. Als HV Niedorp 2-0 zou winnen zou de buit binnen zijn. We begonnen de 1e set gespannen, maar heel voortvarend, en bouwden een kleine voorsprong op. Voorwaarts had behoorlijk veerkracht en kwam bijna gelijk, maar we wisten de set toch te winnen. De 2e set leek het eerst gemakkelijk te gaan, maar Voorwaarts kwam in no time langszij en ook nog op voorsprong doordat de spelende keeper meerdere keren tot scoren kwam en een aantal penalties tegen. Puur op karakter wisten onze meiden zich te herpakken en ook de 2e set werd, zij het net aan gewonnen. Het 3e Nederlands Kampioenschap beachhandbal op rij (!) was binnen.

IMG 5296

Foto's: Ingezonden