DSC 2568 BorderMaker

Budo Yujo op het Groene Hart Toernooi

Budo Yujo heeft op 5 oktober meegedaan met het Groene Hart Toernooi.

Met een super enthousiaste groep vertrokken we om 09:00 uur richting Boskoop om deel te nemen aan het onderdeel Fighting.

Janneke was als eerste aan de beurt. Hoewel ze een beetje zenuwachtig en licht geblesseerd was, wist ze drie hele mooie wedstrijden neer te zetten en haalde ze een zilveren medaille.

DSC 2607 BorderMaker

Bijna tegelijk startte de poule van Melle. Hij was de kleinste van de poule, maar niet de minste. Hij wist zelfs een partij te winnen, maar moest in de andere tegenstanders zijn meerdere erkennen en werd vijfde in zijn poule. Toch was hij er blij mee en had hij genoten van zijn wedstrijden en zoals hij zelf zei: “ik heb veel geleerd”.

DSC 2629 BorderMaker

Hierna waren de grote jongens aan de beurt. Thijs en Mathijs zaten bij elkaar in de poule en waren elkaar tijdens de training al aan het uittesten. De andere tegenstanders waren tactisch. Zo kreeg Thijs het nodige te verduren, maar haalde hij zelf zijn punten niet omdat zijn tegenstanders steeds weer buiten de lijnen wisten te komen. Na een lange wedstrijd die bij elkaar wel 10 minuten duurde was Thijs gesloopt en besloot hij op te geven. Hierdoor mistte hij de wedstrijd tegen Mathijs, die net even beter was dan de anderen in zijn poule. Thijs eindigde op de vierde plaats.

Mathijs is na een lange tijd van afwezigheid weer bij ons terug op de wedstrijdmat omdat hij het toch wel mistte (en wij hem). Hij had nog niets ingeleverd aan energie en inzicht en het was heerlijk om hem over de mat te zien stuiteren. Mathijs won alle wedstrijden in dezelfde poule en had hierna zelfs nog energie over, ondanks zijn ‘gebrek aan conditie’. Hij mocht de eerste plaats innemen op het ere podium.

DSC 2659 BorderMaker

Als laatste was Maarten aan de beurt. Warm gedraaid door Mathijs, want die had nog energie teveel, betrad Maarten voor het eerst de wedstrijdmat ‘om eens te kijken of het wat het is’. De eerste wedstrijd verloor hij, maar toen had hij het wel meteen door. Met een full ippon veegde hij de volgende tegenstander in 10 seconden van de mat en begon het zelfs leuk te vinden! Maarten haalde uiteindelijk een verdiende derde plaats.

Zo hebben we met deze vijf kanjers een ‘Grote straat’ gespeeld op het Groene Hart Toernooi met een 1e, 2e, 3e, 4e, én 5e plaats.

Hoewel dit bij sommige leerlingen nog steeds geen indruk maakt; De dame met zilver vroeg zich op de parkeerplaats nog steeds af wie nou eigenlijk van ons tweede was geworden….

DSC 2778 BorderMaker

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze website www.budoyujo.nl. Of bel met onze contactpersoon: Marinus Hamelink, 06-15151619