IMG 4819 640x480

We schrijven oktober 1974, een groep enthousiaste tennisliefhebbers steekt de koppen bij elkaar en richt een tennisclub op.

Daarmee is TC Winkel een feit. Nu 40 jaar later wordt dit heugelijke feit gevierd. Alle leden en oud-leden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De jubileumdag wordt op 23 augustus vanaf 14.00 uur georganiseerd op het tennispark aan de Hartweg in Winkel. Het wordt een actieve middag met een barbecue en een gezellige avond. Met volop gelegenheid om al die oud leden weer te ontmoeten, de verhalen uit de begintijd te horen en zelf een balletje te slaan met semi-profs.

Een actieve club

Al 40 jaar is TC Winkel een actieve en gezonde club waar de leden zich vrijwillig inzetten om alles op rolletjes te laten lopen. De baancommissie presteert het om de banen in topconditie te houden, waardoor ieder voorstel om over te stappen op banen met een andere ondergrond strandt in het gravel. De kantine heeft deze zomer een compleet nieuwe bar gekregen en komend jaar staat een opknapbeurt van de kleedkamers op het programma. De open toernooien voor de senioren en de jeugd, zijn wereldberoemd in de regio als het Spreeuwen- en het Spreeuwtjestoernooi. Ieder jaar kennen deze toernooien een goed deelnemersveld en kleurrijke activiteiten die mede mogelijk gemaakt worden door de trouwe sponsors. Het bestuur van de club is dit jaar vernieuwd en vindt het 40 jarig bestaan alle reden voor een feestdag met iedereen die zich thuis voelt bij TC Winkel.

Een actieve middag voor de jeugd en senioren

De jubileum middag begint met een clinic voor de jeugd. Regionale tennistalenten verzorgen deze clinic. Dave de Graaf, Bas Twaalfhoven, Max en Tim Blaauboer, Kevin en Jesse Schreur zijn toptalenten die hun eerste balletje geslagen hebben bij TC Winkel en op het Spreeuwtjestoernooi. Die spreeuwtjes kunnen er wat van en zijn echte wedstrijdspelers geworden! Zij zetten de jeugd deze middag aan het werk. Naast de tennisbanen staat een opblaasbare stormbaan, dus de jeugd die na de clinic nog energie over heeft kan zich hier op uitleven. Ook de senioren gaan aan de slag in een up-tempo tennisles onder leiding van tennisleraren op het ritme van opzwepende muziek, dat gooit het tempo er stevig in. Tot slot een pro-am demonstratie partij van professionele spelers met een amateur. Leden en oud leden worden uitgedaagd om hier aan mee te doen, wie durft? Zo´n programma maakt hongerig dus wordt de middag afgerond met een heerlijke barbecue. Voor alle senioren wordt de feestdag afgesloten met een feestavond met swingende muziek, waarbij volop gedanst kan worden.

Oproep aan leden en oud leden, meld je aan en kom

In de loop van deze 40 jaar zijn veel bekende inwoners van Winkel en de omringende dorpen lid geweest van TC Winkel. Veel van deze oud leden zijn inmiddels verhuisd en 40 jaar geleden was e-mail nog een onbekend fenomeen. Daarom roepen we via de media alle oud leden op om zich te melden. Deelname aan de dag is voor leden en oud leden kosteloos, maar aanmelding is verplicht mede in verband met het organiseren van de activiteiten en de barbecue. Alle leden en oud-leden die het leuk vinden om dit feest mee te vieren kunnen zich voor deze bijzondere dag aanmelden bij de secretaris via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . of S. Beemsterboer, Burgemeester Kosterstraat 3, 1731 XD Winkel. Doe dit liefst vóór 19 augustus.

Verhalen en foto´s

Een jubileum is een mooi moment voor een terugblik. Misschien niet voor de jonkies, maar de leden van het eerste uur bruisen van de verhalen. Daarom roepen we de oud leden graag op om hun verhalen met ons te delen, we hebben plannen voor een jubileumboek. Heb jij de begin jaren van de club meegemaakt, heb jij nog foto´s, wil jij jouw verhaal kwijt? Alle informatie is welkom op 23 augustus of stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Zie voor meer informatie de website www.tcwinkel.nl Je kunt ons ook volgen op Facebook onder “Tennisvereniging Winkel”.

Foto: Ingezonden