IMG 8477-BorderMaker

Op woensdagmiddag is het altijd flink bedrijvig in sporthal 't Zijveld in 't Veld.

Daar is de jeugd dan aan het trainen van handbalvereniging VZV. Onder zeer goede begeleiding worden de fijne kneepjes bijgebracht, om tijdens wedstrijden de tegenstander net even een stapje voor te zijn. Deze trainingsmethode is ruim een jaar geleden van start gegaan. Er zijn teams die twee of meer keren trainen in de week en dat begint nu al zijn vruchten af te werpen. Voor de jeugd is het een feestje om de trainingen bij te wonen.

IMG 8455-BorderMaker

Buitenstaanders verbazen zich er over dat er zoveel trainingsuren worden doorgebracht in de sporthal, maar volgens één van de aanwezige ouders "wordt de jeugd hier juist blij en enthousiast van en is het beter dan de hele middag achter een computer zitten".

 IMG 8428-BorderMaker

Zelfs bij de jongste jeugd zijn al een aantal talenten te zien, die wellicht in de toekomst een plaats zullen krijgen in het eerste dameselftal. Want ook daar komen af en toe plaatsen vrij voor nieuwe talenten. Door al op jonge leeftijd samen te spelen, geeft dit een voorsprong in de toekomst. Door de enthousiaste inzet van de trainers worden de jeugdige speelsters op een hoger niveau gezet en dat is te zien in het spel. Deze kweekvijver van eigen talent is niet alleen gericht op scoren, ook luisteren de trainers en coaches naar de speeltsters als er eventueel problemen zijn. Zo worden er niet alleen maar trainingen gegeven met de bal, maar ook het goed staan en lopen nemen een grote plaats in bij de trainingen, want in het dagelijks leven is dit ook belangrijk.

IMG 8463-BorderMaker

De trainingen die worden gegeven, zijn nu voor alle teams van toepassing, van het eerste dameselftal tot de jongste meisjes die het handbal net ontdekken.

IMG 8482-BorderMaker