image7 Custom

Afgelopen Paasweekeinde is HV Niedorp weer naar Franeker afgereisd, ditmaal met 3 teams, om deel te nemen aan het internationale handbaltoernooi om de Jupiter cup 2015

De A’s hebben zich super staande gehouden in het sterk bezette toernooi. Het was geweldig om te zien hoe onze meiden zich als team afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Ondanks het niveau verschil ten opzichte van de andere deelnemende verenigingen, hebben onze meiden een wedstrijd gewonnen en verder met klein verschil verloren.

De B’s hadden allemaal tegenstanders van gemiddeld 1.5 jaar ouder, maar konden zich goed weren. De poule wedstrijden werden gewonnen en mochten we als poulewinnaar aan de kruisfinales beginnen. De halve finale was tegen FHC. De wedstrijd ging gelijk op, maar we keken steeds tegen een klein achterstandje op. Na ca. 15 minuten gooiden we, mede door de zeer luide aanmoedigingen van meegereisde ouders en vrienden en de heren van VZV, de schroom van ons af en konden we de wedstrijd winnend (7-5) afsluiten. In de andere halve finale had JHC afgerekend met de kampioen van Duitsland B-jeugd (!), zodoende werd JHC onze tegenstander in de finale. We konden het in de beginfase niet helemaal bolwerken, maar na een 0-6 achterstand werd het toch nog 3-7. De 2e plaats was dus voor HV Niedorp. Dit is een zéér knappe prestatie die onze meiden hebben neergezet!

De C’s mochten dit jaar voor het eerst optreden op het toernooi. Ook onze C’s speelden tegen meiden die gemiddeld 1.5 jaar ouder zijn. De eerste wedstrijd werd al met 7-2 van Tonegido gewonnen. De 2e wedstrijd was tegen Ahlen uit Duitsland, dat was dan ook direct een mooi moment voor onze meiden om te ervaren hoe handbal aan de andere oostkant van onze grens gespeeld word. Onze meiden werden in het begin van de wedstrijd letterlijk ‘aan de kant gegooid’ en ‘overlopen’. We kwamen met 4-12 achter. Maar toen onze meiden bijgekomen waren van deze opmerkelijke spelstijl, werd het toch nog 8-12. We werden 3e in de poule en om de strijd om de 5e t/m 8e plaats, wonnen we eerst van FHC, maar verloren helaas van DSO. De 6e plaats, gewoon een topprestatie!

Foto: Ingezonden