IMG 7849cc-BorderMaker

Sportservice Schagen organiseert voor de jeugd en jongeren uit Hollands Kroon en Schagen freerunningclinics.

In samenwerking met sv Sparta wordt op woensdag 1 juli voor de tweede keer freerunning in de Niedorphal aangeboden. De vorige editie was een ontzettend groot succes met bijna 100 deelnemers. Om dit grote aantal iets meer over de middag te spreiden is er nu voor gekozen om in drie leeftijdsgroepen te trainen.

Van 14.30 – 15.30 uur zijn de jongste kinderen van 6-8 jaar welkom om te freerunnen. De bovenbouw van 9-11 jaar traint in het uur daarna van 15.30 – 16.30 uur. Van 16.30 – 17.30 uur is het de beurt aan de jongeren van het voortgezet onderwijs (12-18 jaar). De kinderen en jongeren kunnen gratis en zonder opgave deelnemen aan de clinic. Het dragen van zaalschoenen is verplicht.

Freerunning/parcours is een uit Frankrijk ontstane loopdiscipline, waarbij op een zo vloeiend mogelijke manier hindernissen worden overwonnen. Bij parcours ligt de nadruk op het zo snel mogelijk van A naar B verplaatsen. Bij freerunning draait het vooral om de wijze waarop, zoals trucs tijdens een sprong. Freerunning wordt voornamelijk in de buitenlucht uitgevoerd, maar vanwege de veiligheid wordt dit nu in een sportzaal aangeboden. Dit is dus een unieke kans om deze sport uit te proberen!

Voor meer informatie over de clinic kunt u contact opnemen met Pearl Haakman van Sportservice Schagen, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of tel: 0224-214 774.