IMG 0390-BorderMaker

Op woensdagmiddag 3 juni organiseerde Sportservice Schagen samen met atletiekvereniging TAV ‘80 de Scholierenveldloop op en om de atletiekbaan op VZV sportpark De Kogge in ‘t Veld.

Bijna 80 deelnemers van de basisscholen uit de regio Niedorp van de gemeente Hollands Kroon liepen zo snel mogelijk over het parcours.

IMG 0350-BorderMaker

De zonnige middag werd begonnen met de serie voor de jongste deelnemers uit groep 1 en 2. Zij liepen het rondje van 600 meter over het gras en de atletiekbaan van het TAV ’80 op hun snelst. De leerlingen uit groep 3 tot en met 8 liepen een parcours van ongeveer 1000 meter. Voor deze editie hadden zich bijna 80 deelnemers zich ingeschreven. Bij voorbaat dus al een succes!

IMG 0379-BorderMaker

Verdeeld in de verschillende startgroepen deden de jongens en de meisjes allemaal enorm hun best om zo snel mogelijk de finish van het parcours op VZV sportpark De Kogge te bereiken. Aan de snelste drie per leeftijdscategorie werden direct na de serie de medailles uitgereikt. Voor alle deelnemers was er een tekenblokje als herinnering. Samen met de meisjes en jongens van groep 4 liepen de ouders en de leerkrachten hun rondje. Onder luid gejuich van de kinderen en de toeschouwers liepen twee sportievelingen ook over het parcours. Na de laatste serie, waarin de meisjes en jongens van groep 8 tegen elkaar streden, kwam er een einde aan deze geslaagde hardloopmiddag . Op naar volgend jaar!

IMG 0399-BorderMaker

Foto's en uitslagen van de Scholierenveldloop zijn te vinden op de website www.sportserviceschagen.nl