HV Niedorp BCD 01 Custom

Dit weekeinde werd het DOS’80 beachhandbaltoernooi voor de zestiende keer midden op het dorpsplein De Wisse in Heesch gehouden.

Hier konden voor alle teams weer NK kwalificatiepunten worden gescoord.

03 Custom

Zondag mochten de A’s aantreden. De eerste wedstrijd tegen Habo’95 (Boekel) werd goed gewonnen met 2-0 (6-3 / 14-4). De 2e wedstrijd tegen MHV’81 (Mill) werd een stuk moeilijker, in Mill wordt ook al jaren beachhandbal gespeeld. Niedorp kon het ook niet bolwerken maar hield het spannend: 0-2 (..-.. / 5-10). De 3e wedstrijd was tegen de gastdames DOS’80 (Heesch). HV Niedorp wist wat er te doen stond om nog in aanmerking te komen voor de top 3 en won met 2-0, maar met een laag doelsaldo. Daarna speelden we in de om de 5e / 6e plaats en die werd gewonnen.

04 Custom

Zaterdag was het toernooi voor de B’s, C’s en D’s. De B’s waren nog niet zeker voor plaatsing voor het NK. En door de schoolexamens was het moeilijk om op volle sterkte te trainen de afgelopen maanden. Maar de spirit is er, en dat werkt heel goed in zo’n toernooi. De eerste wedstrijd tegen Taxandria (Oisterwijk). Het was geen moeilijke wedstrijd, maar goed om in het toernooi te komen: 2-0 (12-3 / 10-3). De 2e wedstrijd mochten we ons meten met EHC (Eindhoven). EHC is ook al meerder jaren actief met beachhandbal en het krachtsverschil was klein. Maar door slim beachhandbal te spelen trok HV Niedorp aan het langste eind: 2-0 (10-7 / 12-6). De 3e wedstrijd in de poulefase was tegen DOS’80. Ook weer een goede tegenstander, maar door gebruik te maken en het uitvoeren van de 2 punters (keepers late scoren en pirouettes te maken) wonnen we deze wedstrijd ook met 2-0 (14-8 / 9-5) Uit de 3 poules speelden de beste nummers 1 om de 1e plaats: HV Niedorp tegen De Sprint (Deurne). De meiden lieten zien wat er gebeuren moest om zichzelf te kwalificeren voor het NK: een overtuigende 2-0 overwinning (17-10 / 17-8). De toernooiwinst en de kwalificatiepunten binnen.

05 Custom

De C’s zijn, door het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2014, al geplaatst voor het NK 2015, maar er moet natuurlijk wel geoefend worden om de titel weer te prolongeren. De eerste wedstrijd was tegen MHV’81. Ondanks dat MHV ook al meerdere jaren beachhandbal speelt, waren we behoorlijk sterker: 2-0 (20-7 / 17-5). De 2e wedstrijd tegen HV Duiven, ook meer meerdere jaren beachhandbal ervaring. De eerste set werd vrij eenvoudig met 10-5 gewonnen, maar de 2e set kwamen we met 0-5 achter te staan. De meiden herpakten zich en konden de achterstand ombuigen in een 12-8 overwinning, weer 2-0. De 3e wedstrijd tegen Aristos (Best) was heel duidelijk voor HV Niedorp: 2-0 (23-5 / 11-2). De finale was tegen EHC. De eerste set waren de meiden helemaal los: 23-9. De 2e set tapte EHC uit een ander vaatje en hadden een goed antwoord op ons spel. We kwamen met 6-0 achter te staan, maar HV Niedorp zette een ander systeem neer en wist de achterstand om te zetten in een 11-7 overwinning. Dus de tweede 1e plaats was binnen.

HV Niedorp BCD 05 Custom

De D’s zijn door de 2e plaats op het NK 2014 én de 4 toernooioverwinningen op de kwalificatie toernooien afgelopen maanden ook al geplaatst voor het NK 2015. We moesten de 1e wedstrijd tegen MHV’81 2. De eerste set ging vrij moeilijk, maar de 2e set was de spanning weg en speelden de meiden weer als vanouds: 2-0 (8-4 / 14-3). De 2e wedstrijd tegen DOS’80 was een te groot krachtsverschil, 20 (10-1 / 20-5). De 3e wedstrijd in de poule was tegen UDI 1896 (Arnhem). HV Niedorp liet erg leuk en attractief spel zien, veel dubbeltellers en wonnen 2-0 (12-4 / 8-3). De finale tegen MHV’81 1 was erg leuk omdat beide teams het spel goed speelden. Toch kon MHV’81 niet tegen HV Niedorp op: 2-0 (13-9 / 16-5). Zo maakte HV Niedorp de hattrick van drie 1e prijzen compleet.

HV Niedorp B Custom

Deze week wordt de laatste ranking voor alle categorieën, en wie er geplaatst zijn voor het NK bekend. Het NK 2015 op 27 en 28 juni in Biddinghuizen wordt dan ons volgende toernooi.