IMG 2960aa-BorderMaker

Tijdens deze editie van de Zijdewinder kermis zullen wederom de jaarlijkse ATB wedstrijden gehouden worden, ditmaal op zondag 13 september 2015.

Na de succesvolle voorgaande edities heeft Stichting ATB Zijdewind er dit jaar weer alles aan gedaan om er een spetterend fietsfeest van te maken.

Nieuw parcours door héél Zijdewind

Na vele jaren zal het mulle zand van de paardenbak met rust gelaten worden, maar worden de renners ditmaal getest op het strand van natuurzwembad 't Petje. Het traject voert de renners door een aantal verassende achtertuinen van de Havenstraat en de spectaculaire springschans over de rotonde zal in ere hersteld worden. Verder zullen de renners strijden over speciaal gemaakte bruggen over de ringvaart, wordt er gefietst over de dijkjes en zijn er weer een aantal kunstmatige obstakels gecreëerd. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. Al met al een parcours wat de deelnemers uitdaagt tot het uiterste te gaan en het voor de toeschouwers een spektakel maakt om naar te kijken.

Dames duo estafette

Ook dit jaar roepen wij de vrouwelijke renners weer op om deel te nemen aan de duo estafette. Het onderdeel waarin de vrouwen samen in een estafette vorm een totaal van 6 ronden zullen rijden. Anders dan vorig jaar zullen de vrouwen dit keer afgeschoten worden in een spectaculaire Le Mans-start en dient de bidon, met daarin de transponder, als de estafettestok. Dames die de wedstrijd individueel willen rijden kunnen starten in de klasse recreanten dames.

Plaatselijke rijders/rijdsters

De organisatie rekent ook tijdens deze editie weer op dat vele plaatselijke rijders/rijdsters (heren, dames en jeugd) zullen deelnemen, waarbij de organisatie graag ziet dat vooral de jeugd zich komt laten zien. Voor de plaatselijke jeugd liggen vrijkaartjes voor de kermis als beloning voor hun deelname klaar! Direct na de laatste wedstrijd zal de muziek, in de persoon van Koos Slippens (Leadzanger van de regionaal vermaarde band Jukebox) in de feesttent losbarsten. Zodat het publiek en renners gelijk hun dorst kunnen lessen in de feesttent en kunnen genieten van de muziek van Koos Slippens.

Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden bij iedere categorie om een goed gevulde prijzenpot. Er is douchegelegenheid op camping de Rietkraag en rijden op een cyclocross fiets is toegestaan. Deelname is voor eigen risico en een valhelm is verplicht.

Inschrijven voor ATB Zijdewind