IMG 5493-BorderMaker

Het team van Zwembad de Wirg kan terugkijken op een supergeslaagde Herfstvakantie.

In de groepen van het leszwemmen was het iets rustiger dan gewoonlijk; dat betekende dus extra aandacht voor de kinderen die er wel waren.

Spelletjesmiddag

Bij het vrijzwemmen was het juist extra druk. Vooral bij de Spelletjes middag van de woensdag, was er een grote opkomst. Er kwamen wel 160 zwemliefhebbers lekker zwemmen en spelen! Er stond een lange rij te wachten die bijna tot de Niedorphal liep. Daar was het free running aan de gang voor de wat oudere kinderen. In de vriezer van het buitenbad vond badmeester Jan nog twee dozen waterijsjes, die nog over waren gebleven van het zomerseizoen. Deze raketjes werden aan de eerste 75 bezoekers uitgedeeld en toen was alles op. Kortom een geslaagde middag.

Spieren voor Spieren actie

Als tweede, bijzondere activiteit stond het meedoen aan de wintertijd challenge op het program. Midden in de nacht gingen we zwemmen en bootcampen voor het goede doel: Spieren voor Spieren. Hierbij wordt er in het hele land geld ingezameld voor de bestrijding en onderzoek van spierziekten bij met name jonge kinderen. In de nacht dat de klok teruggezet werd op wintertijd kwamen er ruim 30 deelnemers midden in de nacht naar het zwembad toe. Deze sport/sponsor actie begint om 02.00 uur en dan tot 03.00 uur. Vervolgens gaat de klok terug en is het weer 02.00 uur! Veel ‘ouwe rotten’ deden mee, maar ook veel jeugd kwam met kleine oogjes naar ons badje toe.

Sophie met haar 7 jaar was echt wel een ‘baas’ Naast het inschrijfgeld had zij ook nog een fiks bedrag aan sponsorgeld opgehaald. Ook Julia, Floor, Eline, Roos, Elke ; we zijn trots op jullie! Samen met alle andere sportievelingen haalden jullie 702,= euro op voor Spieren voor Spieren!

Op onze facebook pagina vind je wat foto’s terug en ook op de Nieuws site van PeWi. Na afloop gingen we nog even gezellig nazitten met bananen, krentenbollen, ontbijtkoek, een colaatje of AA en andere meegebrachte versnaperingen. Badjuffen Corina en Ina lagen om 05.00 uur in bed, maar zij kunnen zich niet meer herinneren of dat nou de oude of de nieuwe tijd was.

Het was weer een weekje zwemplezier in de Wirg

Zwembad team de Wirg