IMG 1762-BorderMaker

Zaterdagavond 7 november is het eindelijk zover.

Er is al veel over gesproken, maar dan zal het eerste Niedorper Sportgala worden gehouden in het Sportcafé van de Niedorphal in WInkel. Op deze avond gaat de huldiging plaatsvinden van de sport(st)er / sportploeg en vrijwillig(st)er van het jaar. Ook de Wethouder van sport is op deze avond aanwezig, om een aantal prijzen uit te reiken.

Dit was een reden, om af te reizen naar het gemeentehuis in Anna Paulowna en Wethouder Frits Westerkamp enkele vragen te stellen over het sportgala en sport in het algemeen. Wethouder Westerkamp prijst de organisatie, om dit mooie initiatief op te starten, want door dit te organiseren, verbinden de verenigingen zich nog meer aan elkaar en kunnen wellicht ook op verschillende gebieden nu en in de toekomst steeds meer voor elkaar betekenen.

Door de nieuwe regelgeving vanuit de Gemeente en het Rijk is het nodig om steeds meer de handen ineen te slaan.

Wethouder Westerkamp heeft zelf ook fanatiek aan sport gedaan, zo was hij in zijn jeugd zeer betrokken bij de paardensport, later kwam hij in aanraking met het indoor klimmen, daar is hij nog vele jaren instructeur van geweest, maar door de drukke werkzaamheden, is dit op de achtergrond geraakt.

Verder is hij in zijn leven nog actief bezig geweest met badminton, hardlopen en tennis. In zijn nieuwe functie als Wethouder van sport, is hij regelmatig langs de lijn te vinden van één van de voetbalverenigingen in onze grote gemeente.

Op zaterdag zullen er enkele prijzen worden uitgereikt, maar uiteindelijk gaat het om de gezelligheid en de saamhorigheid tussen de sporters en de sportverenigingen.