Hordelopen Custom

Ver, ver weg, op de grote oceaan is topatleet Eefke zoek geraakt op een klein eilandje Atletica.

Om haar te vinden op het eiland moet je super atletisch zijn en goed kunnen lopen, springen en werpen. Zullen we samen hard gaan trainen om Eefke te vinden en te zorgen dat zij op tijd terug is voor de EK Atletiek in Amsterdam deze zomer? Zo begint het avontuur in de eerste atletiek les van het programma Athletics Movements van de Atletiekunie. Kinderen spelenderwijs beter leren bewegen, is het doel van het programma. Om dit doel te behalen is een speciaal lesprogramma ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Van meer naar beter bewegen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar, hun ‘gouden jaren’, de basismotoriek eigen maken. Veel kinderen worden echter eenzijdig belast op school en blijven achter in de breed motorische ontwikkeling. Dit leidt tot onnodig blessureleed, maar vaak ook tot minder plezier in sport en bewegen. De nadruk ligt vaak op meer bewegen terwijl er minder aandacht is voor beter bewegen. De Atletiekunie wil hier met haar programma verandering in brengen. Met lopen, werpen en springen als uitgangspunt staat de verbetering van de motorische ontwikkeling van kinderen voorop. Het lespakket is inspirerend gemaakt voor de lesgever en afgestemd op de belevingswereld van de leerling.

In de ban van atletiek en het EK Atletiek

Deze zomer staat er iets unieks te gebeuren! De Europese Kampioenschappen Atletiek komen naar Amsterdam! Van 6 t/m 10 juli 2016 strijden 1300 atleten uit 50 landen tijdens de Europese Kampioenschappen in Amsterdam om medailles in 44 verschillende atletiekdisciplines. Dit topsportevenement grijpt de Atletiekunie aan om kinderen te inspireren voor atletiek. Bijna 300 kinderen uit de groepen 3 t/m 5 van vier scholen in de Kop van Noord Holland, starten met Athletics Movements en gaan op zoek naar Eefke. De provincie Noord-Holland en Sportservice Schagen maken het mogelijk dat de “Titus Brandsma”, “de Vogelweid”, “de Kei” en “de Tweewegen” deelnemen aan het innoverende atletiekprogramma. Na de voorjaarsvakantie starten er mogelijk nog meer scholen. Na het atletiek avontuur op school, zijn kinderen uiteraard welkom bij de lokale atletiekverenigingen. Alle deelnemers worden in de zomer geattendeerd op de EK Atletiek en gevraagd het Nederlandse team aan te komen moedigen!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.athleticsmovements.nl , vragen en opmerkingen via Steffie Bossink, tel: 023-5400200 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ingezonden